Hem Sverige 40-tal barn och vuxna till sjukhus efter misstänkt matförgiftning under fotbollscup i Luleå

40-tal barn och vuxna till sjukhus efter misstänkt matförgiftning under fotbollscup i Luleå

förbi admin
0 kommentar

När laget värmde upp inför match kom de första fallen. Ambulans fick rycka ut för att hjälpa de barn och ungdomar som misstänks ha drabbats av matförgiftning.

– Symptomen har varit kräkningar, diarré, magsmärtor och magknip. Lagen har på något sätt blivit drabbade efter en middag, säger tävlingsledaren Tobias Skogsberg.

Sjukhus  i förstärkningsläge

Region Norrbotten meddelar att barnen sökt sig till sjukvården och akuten i Sunderbyn. Några barn har även hänvisats till akuten i Piteå och Kalix.

De barn som kom in till akuten i Sunderbyn och Piteå ska haft lindriga symptom. Några av barnen fick stanna över natten för observation.

– Sunderby sjukhus och Piteå sjukhus har gått upp tillfälligt i förstärkningsläge med anledning av händelsen, säger regionens tjänsteman i beredskap, Per Wågström i ett pressmeddelande.

Nio lag har lämnat

Totalt har lag drabbats av matförgiftningen och därför valt att lämna cupen. Gammelstads IF meddelar under lördag morgon att spelschemat fortsätter gälla, med undantag för de drabbade lagen som skulle ha spelat.

– Så klart tänker man på dem som blivit sjuka och vill att de ska bli friska, men det är inte aktuellt att ställa in cupen. Det kommer nya lag idag. Även om det finns andra grejer att ta hand om vid sidan av. Vissa är chockade och skärrade, säger Tobias Skogsberg.

Totalt var 173 lag anmälda inför helgens cup, där pojkjar och flickor i åldrarna 8-15 spelar. De drabbade barnen är mellan 11-14 år.

Du kanske också gillar