Hem Vetenskap och teknik Att fotografera Vintergatans svarta hål, bevis för en video …

Att fotografera Vintergatans svarta hål, bevis för en video …

förbi admin
0 kommentar

Bilder av det svarta hålet i mitten av vår galax, Vintergatan, och det närmaste tack vare internationellt samarbete Event Horizon Telescope (Eht) Med ett italienskt bidrag från National Institute of Astrophysics (INAF)Och National Institute of Nuclear Physics (Infn)Och Federico II universitetet i Neapel H Universitetet i Cagliari. bilden finns där Avgörande bevis Att det finns ett svart hål i mitten av Vintergatan.
Resultatet publicerades i 10 artiklar i The Astrophysical Journal Letters, och resultatet tillkännagavs över hela världen med start i Tyskland, med European Southern Observatory (ESO); I Italien av Inaf, Infn och de två universiteten.

Tre år senare Den första bilden av ett svart håldet av Galaxy M87Den nya bilden bekräftar definitivt närvaron av ett svart hål i mitten av vår galax: ”En Avgörande bevis’, enligt definition av forskare vid presskonferensen i Rom: Ciriaco Goddi från University of Cagliari, ENAF och INFIN, Elisabetta Liuzzo Nicola Marchelli och Kazi Rigel, alla från INAF, och i relation till Mariafelicia De Laurentis från Federico II University of Neapel och Infin, och Rocco Lecco från Instituto Andalusia, Andalusia och Enaf.

även i detta Historiskt skottarbetsresultat, Mer än 300 forskare från 80 institut runt om i världen som utgör tillsammans Eht samarbeteär det svarta hålet inte direkt synligt pga Avger inte ljus: du ser en tjock Underbar gasringungefär den storlek den skulle vara om den var runt månen, som omger ett centralt mörkt område som kallasSkuggaRingen producerad av förvrängt ljus från de mäktiga Fara Från det svarta hålet, som är fyra miljoner gånger solens massa och ligger 27 000 ljusår från jorden, i riktning mot stjärnbilden Skytten.

Även om de två svarta hålen ser väldigt lika ut ligger Vintergatan bakom dem tusen gånger mindre Och mindre skrymmande än M87.

Bilden förvärvades av ett världsomspännande nätverk av Åtta radioteleskopinklusive den mest kraftfulla i världen: ALMA (Atacama Large illimeter / submillimeter Array), där Italien deltar genom European Southern Observatory (ESO) och är värd för den italienska noden för European Regional Centre Alma vid INAF:s högkvarter i Bologna.
radioteleskop De fungerar i perfekt harmonisom om de vore ett Ett verktyg stort som jorden Tillsammans guidades de till galaxens hjärta under flera nätter i april 2017samlar in data i flera timmar åt gången, liknande som att ta en lång exponering med en kamera.

Även om Sagiuttarius A* är mycket närmare det första svarta hålet som förevigats i bilden, var det svårare att få en bild av det: eftersom det är mindre kretsar gas runt det mycket snabbt, vilket tar några minuter att fullborda ett varv runt det. Det svarta hålet (mot de dagar det tar gas runt det svarta hålet i M87). För att få bilden var det alltså nödvändigt att göra ett genomsnitt av de många bilder som erhölls i sökkampanjen.

En dröm som gick i uppfyllelse efter 20 år
”vi har Jag drömde om det i 20 år”: Det här var de första orden som åtföljde bilden av Vintergatans svarta hål. För att uttala dem, vid mötet som anordnades i Italien vid National Institute of Astrophysics (INAF), var det Ciriaco drunknade från University of Cagliari, Inf och National Institute of Nuclear Physics (Infn), medan bilden av Vintergatan på skärmen strömmade mot den galaktiska kärnan och visade den sortens rödaktiga ”munk”, som forskarna skämtsamt kallade .

”Det är ett efterlängtat resultat eftersom det visar riktigheten av förutsägelser som gjorts i Einsteins allmänna relativitetsteori”, sade INAF:s president. Marco Taffani. Om Infn Vice President, Marco Pallavicini”Detta är en vacker dag för forskning eftersom vi nu har geografiska och visuella bevis på hur viktigt internationellt samarbete inom forskning är. Det är ett bevis på att Italien är närvarande vid de viktigaste vetenskapliga rönen och arbetar i synergi.”

”Att få den här bilden har varit vårt mål sedan starten av projektet, tänkt 2000, och att kunna avslöja den för världen idag kompenserar för vårt många års arbete”, säger Goddy, som har koordinerat den europeiska BlackHoleCam-gruppen sedan dess. 2014. Ett av projekten som Eht Collaboration har sitt ursprung i. ”Studier i mitten av galaxen har gjort det möjligt under åren att utföra många tester av allmän relativitet, men resultatet som presenteras idag är utan motstycke eftersom det tillåter många ursprungliga mätningar om gravitation och att skapa en ny vetenskap om supermassiva svarta hål och deras roll i ”universums utveckling: vi har öppnat dörrarna till ett nytt exceptionellt laboratorium”, noterade han i samband med INAF:s högkvarter i Rom MARIAFELIcia de Laurentiisfrån Federico II University of Neapel, Infn-forskare och koordinator för arbetsgruppen för Eht Collaboration on Gravity Tests.

Han sa att det tog fem år att få bilden rätt Elisabetta Liuzzofrån samarbetet mellan Eht och INAF, och tusentals simuleringar och teoretiska modeller Nicolas Marchelli, från INAF. I den mån det för databehandling var nödvändigt att använda ”stora datorinfrastrukturer”, sa han i ett meddelande Rocco Leko, av INAF och det spanska institutet för astronomisk astrologi i Andalusien. ”I processen har ett aldrig tidigare skådat bibliotek av svarta hålssimuleringar också sammanställts för jämförelse med observationerna,” tillade han.

Nu tittar vi på framtiden och förfinar verktygen för att hitta nya anteckningar. I mars förra året genomförde Eht-samarbetet till exempel en ny observationskampanj med tre nya radioteleskop. ”Det finns också en idé om ett hypotetiskt teleskop större än jorden,” sa han. Rigels verk, från Eht och INAF-samarbetet. För tillfället är det bara ett projekt och tanken är att använda ett futuristiskt rymdteleskop.

Mässa, ”Exceptionellt resultat”
Ett ”extraordinärt” resultat som visar hur viktigt internationellt samarbete är på det vetenskapliga området och hur viktigt det är för Italien att vara en del av det: så här kommenterade universitets- och forskningsminister Maria Cristina Mesa bilden av svart hål i mitten av Vintergatan. ”Det är ett enastående resultat, i vilken utsträckning – sa han – vi verkligen bara kommer att kunna uppnå med tiden.”
”Grattis till det stora och globala team av arbete som har gett tillgång till, och inom detta, italienska forskare. Denna upptäckt visar – fortsättningsvis minister Mesa – hur viktiga internationella samarbetsforskningsnätverk är för allas framsteg, och hur viktigt det är för Italien att vara en del av det genom investeringar, på ett kontinuerligt och stabilt sätt under årens lopp, i stora forskningsinfrastrukturer Data, för att stärka och implementera dem mer och mer, och hur man bör sträva efter att underhålla dessa nätverk även i kristider.”
Ministern noterade också att ”detta resultat påminner oss också om att vi inte alltid får ha bråttom att nå ett visst resultat på mycket kort tid: att söka sina egna tider och vi måste ha tålamod att anpassa oss till det, i vetskap om att det kommer att alltid vara värt det.”

Du kanske också gillar