MFF:s 36-åring har haft en otursförföljd säsong. Niklas Moisander har spelat i lagets två senaste Europamatcher mot Zalgiris och Dudelange, men missade vårsäsongen med en ledbandsskada.  

Mot IFK Norrköping den 16 juli deltog han inte av privata skäl innan han reste med laget och spelade i den första matchen mot Zalgiris. Senare samma vecka saknades han i mötet med Sirius. Anledningen? Han drabbades av borrelia, en bakterie som bland annat fästingar bär på. 

– Jag fick ett fästingbett och det blev helt svullet. Det var väldigt konstigt, jag har aldrig haft det så, säger Niklas Moisander.  

Hur länge fick du vara hemma?  

– Det var två dagar så det gick över ganska snabbt. Men ändå ganska hög feber och min fot var så svullen att jag inte kunde gå. Det var lite läskigt.  

– Eftersom jag inte såg fästingen tänkte jag först att jag fick en smäll på träning, och det gjorde lite ont men jag tänkte inte på det. Sedan blev det större och större. Jag har haft konstiga grejer den här säsongen (skratt). Jag hoppas det är förbi nu. 

Moisander har spelat i alla Europamatcher under sommaren, och fick 90 minuter igen i gårdagens 3-0-seger mot Dudelange. I allsvenskan har det bara blivit två framträdanden under året.  

– Jag har missat lite kontinuitet och hoppas att jag kan spela många matcher efter varandra nu, det är viktigt. Av min erfarenhet är det skönare att få spela match efter match och inte bara en varannan eller var tredje vecka, säger Moisander.  

Finländaren har noterats för ett mål på 28 matcher sedan flytten till MFF förra sommaren.