Tobias Sana, 32, har under senaste tiden varit i blåsväder. Yttern har inte tränat med övriga i Blåvitt senaste tiden, vilket enligt klubben varit på grund av personliga skäl. Aftonbladet har i sin tur skrivit att Sana stängts av efter att ha hamnat i ett högljutt bråk med tränaren Mikael Stahre i samband med förlustmatchen mot Kalmar FF. Enligt samma uppgifter ska duon även tidigare haft skilda åsikter kring lagets spelsätt och tränarens laguttagningar.

Nu går IFK Göteborg ut och ber om förståelse för situationen. Klubben meddelar att ärendet behandlas som ett personalärende.

“Vi är medvetna om att det finns ett stort intresse eftersom Tobias Sana inte har ingått i de dagliga aktiviteterna på Kamratgården sedan förra veckan”, skriver IFK på sin hemsida.

Blåvitt skriver vidare:

“IFK Göteborg som arbetsgivare hanterar detta som ett personalärende. Med hänsyn till den enskilde anställdes integritet kommenteras sådana ärenden inte under pågående process.”

“Vi ber om förståelse för att ärendet måste få ta den tid det kräver och att information om det kommer när det passar in i den nämnda processen.”

Sana har i år gjort sex framträdanden i allsvenskan.