Hem Ekonomi Alla har inte tillgång till digital teknik

Alla har inte tillgång till digital teknik

förbi admin
0 kommentar

Angående hur Anna Falk, Närhälsan i Mariestad, svarade på frågan om hur man ska komma i kontakt med vårdcentralen. Det är beklämmande att en chef uppmanar till att ta kontakt digitalt. Det finns faktiskt många som inte har tillgång till alla de nya digitala medel som finns såsom Facebook, bank-id med mera. Många äldre kan inte och har heller ingen som kan hjälpa dem med det.

Att sedan skylla på att det är svårt att få tider på grund av semester är också helt fel. Detta problemet har funnits i många år i Mariestad. Många duktiga och bra läkare slutar i Mariestad och flyttar till andra orter. Om det är fel på ledningen vet jag inte, men man undrar varför ingen duktig läkare vill stanna i Mariestad.

När man söker vård är man ju sjuk och vill komma i kontakt med vården så fort som möjligt och inte bara bli bortklickad på telefonen med att det är så många som har ringt idag så det finns inga fler tider. Återkom en annan dag!

Man undrar vart den svenska sjukvården är på väg. Jag sökte för värk i min axel som jag tidigare opererat i Skövde. Remiss skrevs från Mariestad till Skövde. Efter lång väntan fick jag ett brev att jag skulle till Halmstad för att träffa en ortopedläkare. Där fick jag en kortisonspruta. Efter en månad skulle jag till Halmstad igen för ytterligare en kortisonspruta. Varför kunde jag inte fått dem i Skövde? Nu blev jag hjälpt, men man undrar ju vad sjukvården håller på med som skickar patienter hit och dit. Det kostar ju oss skattebetalare en hel del.

Det var likadant när jag skulle operera mina ögon för grå starr. Då blev jag hänvisad till Göteborg. Det var för många i kö till Skövde svarade man mig. Första gången var det taxi-Ronden-taxi som gällde. Andra gången skulle jag köpa tågbiljett själv för då hade man slutat med Ronden fick jag till svar när jag ringde och skulle beställa resan. Även dessa besök kostar ju skattebetalare en del med sjukresor med mera.

För övrigt håller jag helt med Kerstin Hjelmare och hennes insändare i MT den 2 augusti.

Vård till alla

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Du kanske också gillar