Hem Ekonomi Både vd och ordförande tvingades sälja aktier

Både vd och ordförande tvingades sälja aktier

förbi admin
0 kommentar

”Det rör sig uteslutande om så kallade tvångsförsäljningar”, skriver Lage Jonason.

I sammanhanget uppger han också att han ”undersöker vilka rättsliga åtgärder som kan vidtas mot Mangold”.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen sålde Lage Jonason på onsdagen ytterligare drygt 50 miljoner aktier till ett värde av cirka 16,5 miljoner kronor.

Under onsdagen flaggade Urb-it för att den senaste tidens volatilitet i Urb-it:s aktie ”huvudsakligen är en effekt av en nyligen genomförd tvångsförsäljning” av Lage Jonasons innehav. Bud- och transportbolaget uppgav också att emissionskapitalet tillsammans med genererade medel inte kommer att räcka. Under onsdagen rasade aktien över 80 procent.

Även Urb-its vd Kevin Kviblad uppger för Nyhetsbyrån Direkt att hans aktieförsäljningar på onsdagen handlade om tvångsförsäljningar. Han uppger i ett e-postmeddelande till Direkt att han in i det sista försökte stoppa dessa tvångsförsäljningar, utan att lyckas.

Kevin Kviblads försäljning på onsdagen, som omfattade 450.000 aktier i bud- och transportbolaget för totalt 0,12 miljoner kronor, utgjorde en majoritet av hans innehav. Efter transaktionen uppgår Kevin Kviblads innehav i Urb-it till 281.530 aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Du kanske också gillar