Hem Ekonomi BLICKAR MOT FED, LYFT OCH UBER FALLER, S&P 500 -0,2%

BLICKAR MOT FED, LYFT OCH UBER FALLER, S&P 500 -0,2%

förbi admin
0 kommentar

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I väntan på Fed-mötet öppnade de amerikanska börserna blandat på onsdagen med tekniksektorn som största förlorare. Kvartalsrapporter har fortsatt att trilla in och varken Uber eller Lyft mottogs särskilt väl av marknaden.

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent till 33.168. Det tekniktunga Nasdaqs kompositindex tappade 0,9 procent till 12.449, samtidigt som breda S&P 500 var ned 0,2 procent till 4.166, motsvarande en nedgång om 0,5 procent från Stockholmsbörsens stängning.

Vid klockan 20.00 på onsdagskvällen offentliggör den amerikanska centralbanken Fed sitt räntebeslut, där en höjning med 50 punkter ses som given. Mer fokus ligger på räntebanan och hur långt Fed är villiga att gå, samtidigt som det finns signaler om inbromsning globalt.

“Efter omsvängningen från förra årets syn att inflationen är övergående, och mjukstarten med 25 punkters räntehöjning i mars, växlar Fed nu upp tempot. Fed har signalerat att det blir en 50 punktershöjning i dag och att balansräkningen gradvis börjar minskas. Redan hökaktig marknadsprissättning gör att överraskningspotentialen är begränsad. Powell skulle dock kunna glänta på dörren för en större höjning med 75 punkter vid nästkommande möte”, skrev SEB i ett morgonbrev.

Bland enskilda aktier stärktes halvledartillverkaren AMD 3,2 procent. Rapporten för det första kvartalet innehöll omsättning och resultat som var bättre än väntat. AMD:s prognos för det andra kvartalet var även den högre än väntat, parallellt med att bolaget höjde sin prognos för helårsomsättningen.

Kafékedjan Starbucks lämnade en rapport som i princip prickade analytikernas förväntningar. Det verkade vara tillräckligt för att glädja investerarkollektivt, som handlade upp den pressade aktien med 5,9 procent.

Nättaxitjänsten Lyft rasade 34 procent efter att bolaget presenterat en svagare prognos än väntat sedan bolaget tvingats öka sina investeringar i incitament för chaufförer. De svaga utsikterna tog uppmärksamheten från ett första kvartal som kom in bättre än väntat på flera punkter.

Sektorkollegan Uber rapportföll också, men i mindre utsträckning. Aktien retirerade nästan 12 procent, tyngt av att nettoförlusten landade på 5,9 miljarder dollar från 108 miljoner dollar under motsvarande period i fjol. Anledningen till resultattappet stavades ägarandelar i andra bolag, där bland annat kinesiska Didi ingår.

Den amerikanska tioårsräntan var oförändrad vid 3,0 procent.

S&P 500 onsdag 4 maj

Källa: Infront


Du kanske också gillar