Hem Ekonomi Bonavas uttåg ut Ryssland verkar spricka

Bonavas uttåg ut Ryssland verkar spricka

förbi admin
0 kommentar

Den 7 oktober 2022 offentliggjorde Bonava att bolaget hade ingått ett avtal med det ryska fastighetsutvecklingsbolaget G-Group, rörande försäljning av Bonavas dotterbolag i Ryssland.

Slutförandet av transaktionen är beroende av godkännande från ryska myndigheter, en process som uppgavs vara komplicerad givet rådande omständigheter och det geopolitiska läget.

Bonava har fått information från köparen som gör att Bonava i nuläget bedömer att köparen sannolikt inte kommer att erhålla nödvändiga tillstånd från relevanta myndigheter.

Bonava utvärderar erhållen information och möjliga alternativ och lämnar ytterligare information när sådan finns tillgänglig.

Bonavas aktiekurs backade 12 procent på beskedet från Ryssland.

Fastighetsvärlden berättade 24 februari om att det finns fem svenska fastighetsägare i Ryssland. Bonava uppgav omedelbart att man ville lämna den ryska marknaden. Balder (som äger Sato) har berättat för FV hur svårt det är att lyckas få igenom en försäljning och även Tomas Linderborg har berättar om samma sak för FV, där han främst fått skambud. Även Areim (via Sponda) och CA Fastigheter äger fastigheter i Ryssland.

Du kanske också gillar