Hem Ekonomi Börsen öppnar uppåt | GP

Börsen öppnar uppåt | GP

förbi admin
0 kommentar

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index lyfter Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik mest med plus 3,2 procent. Bra går även molntjänstföretaget Sinch, upp 2,8 procent.

Profilklädföretaget New Wave stiger 2,2 procent efter förvärvet av brittiska BTC för motsvarande 409 miljoner kronor.

Inför fredagens handel har analytiker på Goldman Sachs sänkt riktkursen för klädkedjan H&M, men till en högre kurs än vid torsdagens stängning. Aktien stiger 2,1 procent.

USA-börserna vände uppåt i den avslutande handeln i torsdags och detta har följts av en blandad handel på ledande Asienbörser under natten. I terminshandeln inför fredagens handel på Wall Street är kursrörelserna små.

Marknaden väntar med spänning på eftermiddagens sysselsättningsstatistik för augusti från USA. Rapporten väntas visa 300 000 nya jobb utanför jordbrukssektorn och en arbetslöshet på 3,5 procent.

Priset på naturgas sjunker på råvarubörsen i Amsterdam sedan det rapporterats att ryska Gazprom ser ut att börja leverera gas via Nord Stream-ledningen till Tyskland igen på lördag.

Världsmarknadspriset på råolja – som tidigare i veckan pressats nedåt av recessionsoro och nya covid-19-nedstängningar i Kina – lyfter samtidigt något i fredagens handel inför nästa veckas möte mellan de stora oljeproducenterna i Opec och Ryssland om framtida produktionsplaner.

Riksbankschefen Stefan Ingves fortsatte i ett tal på torsdagen att bädda för en stor räntehöjning den 20 september genom att beskriva den räntebana Riksbanken presenterade på senaste räntemötet nu är överspelad.

Du kanske också gillar