Hem Ekonomi Cadillac lanserar muskel-SUV – Dagens PS

Cadillac lanserar muskel-SUV – Dagens PS

förbi admin
0 kommentar

Cadillac visar upp sin 682 hästkrafters Escalade-V, sin kraftfullaste SUV hittills, och enligt tillverkaren själva också den kraftfullaste på marknaden.

Redan i januari skickade man ut en teaser om den nya Escalade-V, men det är först nu vi på riktigt får bekanta oss med denna muskel-SUV. Försäljningen drar i gång senare i sommar, och enligt Robb Report är startpriset knappt 150 000 dollar, med dagens kurs alltså 1,5 miljoner kronor.

Som ”V”-beteckningen antyder är detta muskelpaket en del av Cadillacs V-serie som lanserades för första gången 2004.

Nu omfattar serien en rad högpresterande fordon som trimmats av GM. Precis som sina bröder i V-serien lovar nya Escalade muskler, smidighet och en rejäl dos lyx.

Nya 682 HP Escalade- V är första SUVen i Cadillacs högpresterande V-serie (Foto: Cadillac).

Gott om plats för både förare och passagerare

Utseendemässigt har man inte avvikit mycket från vanliga Escalade, med undantag för en del detaljer som är specifika för V-serien. Dessa är bland andra nydesignade front- och bakpaneler, speciellt utformade 22-tumshjul och V-märkning på flera ställen.

Knappt 6,5 meter låg har Muskel-SUVen gott om plats för både förare och passagerare, men för den med extra långa ben finns även en limousinevariant, Escalade Stretch Vehicle (ESV) som mäter nästan 7 meter.

Cadillac
Gott om plats för långbenta förare och passagerare (Foto: Cadillac).

Inbyggd massagefunktion och värme

Interiören däremot, skiljer sig från tidigare modeller. Här snackar vi uber-lux med trim i platina och panel i exklusiv Zebranoträ. Förarsätena har inbyggd massagefunktion och värme/ventilation för bästa komfort.

Naturligtvis kan du förvänta dig Escalades signaturdisplay med 38 tum diagonal skärm, utöver ljudsystem med 36 högtalare och så klart den allra senaste tekniken för förarassistans.

Musekl-SUV
Förarstolen har en inbyggd massagefunktion (Foto: Cadillac).
muskel-SUV
Uber-lyx och komfort på högsta nivå. Naturligtvis kommer SUVen med Escalades signaturdisplay (Foto: Cadillac).
muskel-SUV
Ett ljudsystem med 36 högtalare garanterar en perfekt ljudupplevelse (Foto: Cadillac).
Muskel-SUV
Panel i exklusiv Zebrano och trim i platina (Foto: Cadillac).

Cadillac Escalade-V – ett kraftpaket

Med 682 hk är Escalade-V Cadillacs mest kraftfulla bil någonsin. Den slår både Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid med 671 hk och Lamborghini Urus med 650 hp.

Escalade-V är också snabb, enligt Cadillac har kraftpaketet förmågan att sprinta från noll till 95 km/h på mindre än 4,4 sekunder.

Läs mer om Escalde-V här.

Läs även: världens bästa elbilar enligt Topgear [Dagens PS]

Du kanske också gillar