Hem Ekonomi Därför är aktier heta igen i USA

Därför är aktier heta igen i USA

förbi admin
0 kommentar

Sedan förra veckans konsumtionsrapport kom in i USA  – och som var svagare än väntat  – har intresset för aktier tagit ny fart.

Börsen har per automatik stigit och den positiva förväntan bland många amerikanska investerare på Wall Street har förstärkts även av uttalanden från finansminister Janet Yellen om att en plan finns för att reda ut USA:s problematiska statsskuld.

Det här har bidragit till att minska rädslan för en nedgång på obligationsmarknaden, konstaterar The Wall Street Journal och summerar en stark, nyss passerad börsvecka i New York.

S&P:s tre bästa veckor i rad på tre år

Det breda jämförelseindexet S&P 500 gick upp 2,2 procent under veckan och kunde lägga sin bästa treveckorsperiod till handlingarna sedan 2020.

Hittills i år har S&P 500, enligt WSJ, stigit med 18 procent.

Vid sidan av det amerikanska börslyftet har det skett en “störtflod” av köp i statsobligationer, vilket fått referensräntorna i USA att sjunka till 4,441 procent, framgår det.

Den tidigare stora oron för att ökade amerikanska finansieringskostnader ska hämma tillväxten minskar, och under veckan som kommer väntas investerarna fingranska centralbanken Federal Reserves protokoll för att hitta ledtrådar, skriver WSJ, om fortsatta försök att hålla nere priserna, inflationen alltså.

Du kanske också gillar