Hem Ekonomi Drakos eldrivna SUV gör 0-100 km/h på under två sekunder. Nu är Dragon presenterad.

Drakos eldrivna SUV gör 0-100 km/h på under två sekunder. Nu är Dragon presenterad.

förbi admin
0 kommentar

Nu rullar Drako Motors ut sin andra modell – Dragon. Det här är en hyper-SUV med inte mindre än 2000 hästar från fyra elmotorer och en skapelse som ska klara 0-100 km/h på under två sekunder. Kvartsmilen går på 9,9 sekunder och toppfarten anges till 322 km/h. Bilen mäter strax över fem meter på längden, över två meter på bredden, 1,6 meter på höjden och väger in på 2254 kilo. På en laddning ska man kunna ta sig över 67 mil och batteripacken ska kunna laddas med upp till 500 kW.

Dragon är byggd kring en kolfiber-monocoque och det är bland annat det som gör att hela sidan kan fungera som måsvingedörr och att ingen mittenstolpe behövs. Den adaptiva fjädringen har flera olika lägen och i det högsta får man en markfrigång på 31,5 centimeter. Bromsarna är keramiska, mäter 420 millimeter fram och greppas av tiokolvsok.

Insidan har plats för fem och på mittkonsolen sitter en pekskärm på 17,1 tum som styr det mesta. Framför ratten sitter en mindre skärm som visar hastighet och liknande. Även de i baksätet får två pekskärmar att leka med. Designat har Lowie Vermeersch och hans företag GranStudio från Italien gjort.

Du kan reservera ett exemplar för 500 dollar nu, frånpriset kommer sedan att ligga på 290.000 dollar. Det finns även en First Edition som bara tillverkas i 99 exemplar, vill du ha en sån får du dock lägga 5000 dollar direkt. De första leveranserna ska ske någon gång innan 2026 och därefter siktar man på en årlig produktion om 5000 bilar.

drakomotors.com

Bil, Elbilar,

Drako,

Drako Dragon,

officiell,

SUV,

prestanda

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igenBild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel


Drako visar upp sin eldrivna superbil
En sedan med 1.217 hästar


Tumnagel

39.2°Drako Motors GTE är snabbare än en Tesla Model S P100D
Kostar dock tio gånger så mycket


Tumnagel

36.4°En Drako GTE sladdar på isen
Drako on ice


Tumnagel

36.9°


Du kanske också gillar