Hem Ekonomi Dubbelmoralen slår mot Ericssons aktieägare

Dubbelmoralen slår mot Ericssons aktieägare

förbi admin
0 kommentar

I ESG-sammanhang är Ericsson ”en ständigt pågående mardröm” och bolagets dubbelmoral kostar aktieägarna miljardbelopp. Det skriver DI:s Torbjörn Isacson i en kommentar till Ekots avslöjande om att telekombolaget fortsätter exportera till Ryssland, trots att motsatsen hävdats.

”Tålamodet tryter hos många av de aktieägare som fått se nära halva värdet försvinna sedan Irak-avslöjandena i februari”, konstaterar han.

Ericssons beslut att fortsätta exportera till Ryssland kan bero på att bolaget prioriterar att fullfölja avtal, säger Ekots ekonomikommentator Kristian Åström i sin analys.

– De har ansökt och fått tillstånd och då valde bolaget att bevisa att de är en pålitlig leverantör, och undviker också skadestånd för avtalsbrott.

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. I dag är bolaget en utvecklare av mjukvara och it-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Ericsson grundades 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Vd: Börje Ekholm

Styrelseordförande: Ronnie Leten

Lista: Nasdaq Stockholm, Large Cap

P/E-tal: 10,6

Börsvärde: 239 076 mkr

Faktan hämtad från Avanza den 23 september 2022.

Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. Just nu får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.

Du kanske också gillar