Hem Ekonomi Everrati säljer en eldriven Ford GT40-kopia. Har V8-ljud.

Everrati säljer en eldriven Ford GT40-kopia. Har V8-ljud.

förbi admin
0 kommentar

Everrati är ett företag som elektrifierar gamla klassiker och nu har de börjat sälja en riktig ikon – Ford GT40. Den får dubbla elmotorer som driver bakhjulen och dessa levererar 811 hästar och 800 newtonmeter i vrid. Det gör att man kan ta sig från stillastående till 100 km/h på runt fyra sekunder. Toppfarten ska vara över 200 km/h och batteripacket är på 60 kWh. Man ska kunna snabbladda och kan då gå från 20 till 80 procent på 45 minuter. Räckvidden på en full laddning anges till 20 mil. Bilen väger in på 1320 kilo.

För att få den “rätta” känslan bjuder bilen på V8-ljud i högtalarna och en växelspak som man ska kunna växla med. När man gör det ändrar sig ljudet mellan växlingarna samtidigt som elmotorn matchar kraften med vad man gör – allt för att det ska kännas som att man kör en manuellt växlad bil med förbränningsmotor.

Orderböckerna är öppna men vad man får hosta upp för en sån här får man bara reda på om man kontaktar Everrati.

everrati.com

Bil, Elbilar,

Everrati,

elbil,

Ford GT40,

GT40,

kopia,

eldriven,

V8,

klassiker,

restomod

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Bild till artikel

Henry kör en helt eldriven klassisk Porsche 911


Fortfarande kul utan boxersexan?

Porsche erbjuder hittills en eldriven modell i Taycan, men ingen 911. Om de någonsin kommer att göra det återstår att se. Tills dess finns bland annat den här 964:an från Everrati. Här har man kastat ut den gamla boxermotorn och packat bilen full med el istället. Bilen bjuder på 506 hästar, 500 newtonmeter i vrid och gör 0-100 km/h på runt fyra sekunder. Så prestandan finns där garanterat, men gör avsaknaden av den ikoniska motorn att bilen tappat sin charm? Henry Catchpole tycker att förbränningsmotorn är roligare i den här typen av bil och i klippet ovan förklarar han varför.Tumnagel

38.8°Du kanske också gillar