Hem Ekonomi Fisker kan inte möta efterfrågan

Fisker kan inte möta efterfrågan

förbi admin
0 kommentar

Fisker, det LA-baserade amerikanska elbilsbolaget som grundades av danska Henrik Fisker, håller på att utveckla sin nya modell Ocean. Efterfrågan verkar nu bli så hög att märket planerar på att höja den tänkta produktionsvolymen.

Överväldigande efterfrågan

I slutet av februari hade 33 000 personer reserverat nya Fisker Ocean. I juni passerades 52 000 reservationer.

Nu är siffran närmare 60 000 och uppskattas nå 80 000 innan årets slut. Tillverkningen ska ske på Magnas fabriker i Österrike.

Just nu har fabriken i Österrike inte kapacitet för den uppskattade tillverkningen, något en eventuell fabrik i USA kan råda bot på.

Det gynnar även Fiskers möjligheter att expandera på hemmaplan, då amerikaner älskar allt som tillverkas i USA.

Bilen visas upp för allmänhetens beskådning på plats i Monterey. Enligt Fisker själva har intresset varit stort, något som sannerligen återspeglas i mängden intresseanmälningar.

De har även en testbil som rullar runt bland de olika evenemangen under Monterey Car Week.

Fiskers bås under Monterey Car Week. (Foto: Fisker)

Framstår som rimlig

Vi har tidigare intervjuat Henrik i Spanien och i Storbritannien och det vi kan konstatera är att Fisker Ocean framstår som en bestämt rimlig proposition.

Prismässigt landar den runt 400 000 kronor vilket för en elektrisk suv designad av mannen som designade BMW Z8 låter lockande.

Den erbjuder upp till 630 kilometer räckvidd, en hållbar filosofi beträffande tillverkning och mycket körglädje enligt Henrik själv. Huruvida det sistnämnda påståendet stämmer får en framtida provkörning utröna.

Bilen sägs även bli världens mest miljövänliga.

Inte långt kvar

Deadline för tillverkningen är den 17 november och det är alltså då vi kommer att se de första kundbilarna vara ute och rulla.

Sverige är som bekant en prioriterad marknad för elektrifierade fordon och mycket av Fiskers framgång i Europa hänger på marknaderna i Skandinavien.

Nya Fisker Ocean är inte Henriks första försök att tillverka bilar, men förhoppningsvis går det bättre denna gång.

Du kanske också gillar