Hem Ekonomi Första spadtaget för klimatsmart kontorsbyggnad

Första spadtaget för klimatsmart kontorsbyggnad

förbi admin
0 kommentar

 Vid ceremonin deltog även Afrys regionschef Johan Rönnbäck som berättade om företagets expansion och om modet att våga. Företaget har sedan 2007 gått från 10 till dagens 180 medarbetare. De nya lokalerna kommer att ha plats för 250 medarbetare.

– Modet att våga är en av förutsättningarna för att skapa en levande och attraktiv stad. Att våga tro på sin affärsidé, tro att kunderna finns där och kommer att köpa dina tjänster och produkter, säger Johan Rönnbäck.

Ny stadsdel växer fram

Östra stranden är ett område som kommer att utvecklas framöver och bli en förlängning och utvidgning av Luleå centrum. Här kommer Norrbotniabanan passera och här ska Luleås resecentrum byggas. Det har regeringen gett klartecken för i och med att den nationella planen för infrastruktur fastställdes i början av sommaren. Östra stranden kommer därmed bli en viktig nod för arbetspendling och andra resor.

– Det som i dag är gammal bangård ska flyttas och kommunen planerar för en blandning av arbetsplatser, bostäder och intressanta mötesplatser som skapar ett gott liv för Luleåborna. Närheten till goda kommunikationer kommer att öppna upp för ytterligare klimatsmarta resor, säger Carina Sammeli.

Hållbar byggnad

Det är Skanska som bygger de nya klimatsmarta kontorslokalerna på Östra stranden, i närheten av Mobiliaris nybyggda lokaler. Huset byggs med hållbara material och ska drivas med förnybar energi. Huset ska på årsbasis producerar minst lika mycket primärenergi som huset använder. Byggnaden som planeras vara klar i årsskiftet 2023/2024 kommer att rymma omkring 300 arbetsplatser.

Du kanske också gillar