Hem Ekonomi FTX värsta fallet på 40 år

FTX värsta fallet på 40 år

förbi admin
0 kommentar

Likvidationsexperten John Ray III, som bland annat hanterade Enron, har tagit över vd-rollen till den krisande kryptobörsen FTX. 

”Aldrig i min karriär har jag sett ett så totalt misslyckande av kontroll i ett bolag”, skriver han i konkursansökan som skickats in till rätten på torsdagen.

Kraschen kring handelsplattformen FTX har satt hela kryptosektorn i gungning. Di Digital har fått tag på det dokument som nya vd:n John Ray III skickat in för konkursansökan till rätten. Han beskriver en erfarenhet på över 40 år där han varit rekonstruktör och tagit över som vd för ”några av de största företagsmisslyckanden i historien”, bland annat ökända Enron.

”Nästan varje situation har karaktäriserats av misslyckanden som interna kontroller, regelefterlevnad, mänskliga resurser och systemintegritet.”

FTX är dock det värsta fallet han sett när det gäller avsaknad av kontroll av bolaget.

”Det finns en total avsaknad av trovärdig finansiell information”, skriver John Ray III.

Han ser bland annat problem i systemen och felaktig översyn av regleringar utomlands.

”Kontrollen har centrerats i händerna på en mindre grupp oerfarna, osofistikerade och potentiellt komprometterade invidiver. Den här situationen saknar motstycke.”    

John Ray III tillsattes den 11 november och har ”arbetat dag och natt” tillsammans med team från Alvarez & Marsal, Sullivan & Cromwell, Nardello & Co, Chainalysis, Kroll och cybersäkerhetsbolag för att hitta och säkerställa resurser till gäldenärer och för att försöka hitta korrekta redovisningar och finansiell information.

Du kanske också gillar