Hem Ekonomi Göteborgsbolag kollapsar på börsen – ned 85 procent

Göteborgsbolag kollapsar på börsen – ned 85 procent

förbi admin
0 kommentar

Göteborgsbolaget Isofol Medical kollapsar på börsen under onsdagseftermiddagen efter att ha annonserat resultaten från en fas 3-studie kopplat till biotechbolagets läkemedelskandidat mot tjocktarmscancer, arfolitixorin.

Läkemedelskandidaten är bolagets enda produkt.

Aktien, som är noterad på Stockholmsbörsens medelstora bolaglista Mid Cap faller med närmare 85 procent efter beskedet om att deras läkemedelskandidat inte uppvisade någon statistisk signifikans för varken det primära eller sekundära effektmåttet i en multinationell fas 3-studie kallad ”Agent”.

Enligt bolaget var deras kliniska studie den första på närmare 20 år att utvärdera ett alternativ till dagens standardbehandling för en majoritet av patienter med metastaserande tjocktarmscancer.

Över en miljard i börsvärde raderat

“Vi är alla förvånade och besvikna över resultaten eftersom vi investerat stora förhoppningar om att kunna förbättra behandlingen för patienter som lider av mCRC. Jag vill tacka alla patienter, kliniker och andra deltagare som bidragit till studien,” säger Ulf Jungnelius, vd för Isofol i ett pressmeddelande.

Strax innan börsens stängning värderas Isofol Medical till 215 miljoner kronor. Vid handelsöppningen var den siffran närmare 1,4 miljarder kronor.

Kursen för bolaget stängde på -84,5 procent.

LÄS OCKSÅ: Göteborgsaktierna som trotsar fallet på börsen

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar