Hem Ekonomi Här är skissen på Boråsbygget – står klart 2025

Här är skissen på Boråsbygget – står klart 2025

förbi admin
0 kommentar

Skiss på domstolen 2025.Foto: Illustration: ON Arkitekter/Doubleaction

Företaget som kommer uppföra och förvalta fastigheten är samhällsfastighetsbolaget Vacse. De äger, förvaltar samt utvecklar sedan tidigare fastigheter för bland annat rättsväsende och utbildning.

Illustrationen av den nya domstolen visar att den kommer vara placerad mellan Boråshallen och riksväg 40. Fastigheten kommer bland annat att kläs i rött återanvänt tegel och på taket kommer det finnas solceller, rapporterar BT.

Inne i den nya tingsrätten kommer det finnas 13 förhandlingssalar, med två av de som säkerhetssalar, något som inte funnits i Borås tidigare. Byggnaden kommer ha plats för ungefär 70 arbetsplatser.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar