Hem Ekonomi IFA 2022: Genomskinlig OLED-TV från Metz

IFA 2022: Genomskinlig OLED-TV från Metz

förbi admin
0 kommentar

Som vanligt är IFA-mässan full av små och stora kuriositeter, och en av dem är denna 55-tums OLED-skärm från Metz. Den traditionella tyska TV-tillverkaren visar ett antal olika modeller riktade mot den europeiska marknaden, men det var förmodligen främst denna transparenta OLED-skärm som fick besökarna att stanna till.

Så vitt vi vet tillverkar Metz inte sina egna OLED-paneler, så det är naturligt att tänka att den transparenta skärmen är hämtad från till exempel LG Display. 55-tummaren har Full HD-upplösning (1920 x 1080) med relativt låg pixeldensitet för att kunna släppa igenom tillräckligt med ljus. Panelens baksida är borttagen, ersatt av en transparent film. Bilden i sig har ganska bedrövlig kontrast, eftersom bilden är, tja, genomskinlig!

Genomskinliga OLED-skärmar är inte direkt något nytt: LG, Panasonic och Xiaomi etc. har alla visat detta vid några tillfällen utan att tekniken slagit igenom ordentligt.

Vad kan en transparent OLED-skärm användas till? Tja, den är förmodligen mest av allt lämplig för reklam, skyltar och butiksdisplayer. Vi kan också föreställa oss att transparenta skärmar kan vara praktiska för vissa smarta apparater, kylskåp, spisar och liknande. Time will tell!

Läs också

Transparent lyx-TV

Kinesiska Xiaomi har byggt en OLED-TV som du kan se rakt igenom!

Du kanske också gillar