Hem Ekonomi Kritiken mot brexit växer när ekonomin sviker

Kritiken mot brexit växer när ekonomin sviker

förbi admin
0 kommentar

Snabbare laddning och hårresande prestanda

Att ladda din elbil behöver inte vara tidskrävande.

Tack vare 800-voltstekniken som Kia har implementerat i sin elbilsplattform E-GMP finns nu modeller som kan laddas 10-80 procent på ner till 18 minuter.

Ett exempel: prestandabilen Kia EV6 GT som börjar levereras till Sverige i slutet av året.

0-100 km/h på 3,5 sekunder och en maxhastighet på 260 km/h.

EV6 GT – en modern och kraftfull elektrisk prestandabil

När det kommer till elbilar handlar mycket om hur bra och snabbt de kan laddas. Och det faktum att 800-voltsteknik, som tidigare bara fanns tillgänglig i dyrare premiumsportbilar, nu lanseras på bredare front – med Kia i spetsen – är ett stort steg framåt för hela branschen.

Fördelen med tekniken är att man vid laddningen inte behöver lika hög strömstyrka för att uppnå önskad effekt. Förutom snabbare laddning innebär det också möjligheter för biltillverkare att minska både vikt och energiförluster.

Kia har implementerat 800-voltsteknik i den specialutvecklade elbilsplattformen E-GMP, som ligger till grund för andra generationens elbilar. Det senaste exemplet är Kia EV6 GT som börjar lanseras till Sverige i slutet av året. Kia EV6 GT är tillverkarens mest kraftfulla bil hittills och är utvecklad för att visa vad Kia kan prestera när det kommer till teknisk innovation, elektrifiering och design.

Kia i Sverige är i dag marknadsledare på laddbara bilar: laddhybrider och rena elbilar – och ligger i framkant i omställningen till en mer hållbar mobilitet. 83 procent av alla nya Kia-bilar som säljs i dag är laddbara, motsvarande siffra på totalmarknaden är 53 procent. Målet för Kia är att ha en 100-procentig laddbar försäljning 2024.

I E-GMP-plattformen finns batteripaketet integrerat i golvet, vilket ger väl tilltagna innerutrymmen och en låg tyngdpunkt som bidrar till trygga och dynamiska vägegenskaper. Elbilsplattformen är dessutom skapad för att klara av både bakhjulsdrift och AWD, den senare med en elmotor som även driver framaxeln.

Men det som är mest intressant är räckvidden och den snabba laddtiden som den nya elbilsplattformen för med sig.

Den helelektriska prestandabilen EV6 GT har en frontmonterad motor på 160 kW (218 hk) som tillsammans med en elmotor monterad bak på 270 kW (367 hk) levererar en kombinerad effekt på 585 hästkrafter (430 kW) och 740 Nm i maximalt vridmoment. Detta gör att EV6 GT klarar 0-100 km/h på 3,5 sekunder och har en toppfart på 260 km/h.

När det kommer till räckvidden klarar bilen – som har ett 77,4 kWh-batteri – upp till 424 kilometer (enligt WLTP) och med bilens 800-voltsteknik laddar batteriet från 10-80 procent på ner till 18 minuter med en >250 kW snabbladdare. En laddning på knappt fem minuter ger upp till 100 kilometers räckvidd.

Bokar du din Kia EV6 GT före den 31 december får du kostnadsfritt ett års prenumeration på Kia Charge. Med prenumerationen får du tillgång till en app för att enkelt planera och navigera till laddstationer. Du får också ett Kia Charge-kort som ger dig förmånliga priser på alla Ionity Power laddstationer, ytterligare rabatt på alla Kia Charge Plus laddstationer och alla laddningskostnader samlade på en faktura. Kia Charge ger dig som bilägare snabb och enkel åtkomst till hundratusentals laddstationer i Sverige och i resten av Europa.

Se bilderna på nya kraftfulla EV6 GT. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Du kanske också gillar