Hem Ekonomi Kryptofonden satsar vidare – 45 miljoner till svenskt bolag

Kryptofonden satsar vidare – 45 miljoner till svenskt bolag

förbi admin
0 kommentar

Det svenska kryptobolaget Chromaway, som Dagens industri kallar för ”Sveriges Ethereum” tar in 90 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av kryptofonden True Global Ventures. 

Hälften av pengarna i kapitalrundan, 45 miljoner, står den Singapore-baserade globala blockkedjefonden True Global Ventures  för. TGV grundades av svenske affärsängeln och investeraren Dušan Stojanović, och med flera andra svenskar som partners har man på kort tid blivit en storspelare på kryptomarknaden i Norden.

Chromaway har en egen kryptotillgång, Chroma, samarbetar med Lantmäteriverket om att testa ett fastighetsregister i blockkedjan, är en partner i EU:s blockkedjeprojekt och äger en spelstudio, Antler Gaming, som sysslar med kryptospel och har flera egna kryptovalutor till spelen.

Men trots den breda portföljen och att de varit igång sedan 2012 är bolaget relativt okänt.

”Vi är den ’duktiga flickan’ i klassen. Vi jobbar i det tysta men gör seriösa saker och ser ett demokratiskt syfte med det vi gör”, säger finanschefen Ebba Theding till Dagens industri.

”Med det här samarbetet med True Global Ventures, som verkligen förstår det vi gör och har ett stort nätverk, får vi jetbränsle att nå ut. Nu ska vi ut ur det här garaget och tiden är mogen för det”, säger Ebba Theding.

TGV satsade även nyligen 4 miljoner dollar i brittiska GCEX, som tagit fram en plattform som gör det möjligt att i samma system handla med både valutor och digitala tillgångar på ett säkert sätt.

Läs även: TGV:s blockchainfond övertecknad – över 100 miljoner dollar [Dagens PS]

Läs även: TGV investerar i ny NFT-satsning för fotokonst [Dagens PS]

Du kanske också gillar