Hem Ekonomi Loppis för en dag – Ikea byter bransch: “Snäppet längre”

Loppis för en dag – Ikea byter bransch: “Snäppet längre”

förbi admin
0 kommentar

Second hand och återbruk är på allas läppar numera. Inte minst bland unga konsumenter. Det är där second hand-trenden är som allra starkast, skriver i Ikea i ett pressmeddelande.

Inredningsjätten har länge haft second hand-försäljning och lyfter ofta fram vikten av hållbarhet i sin kommunikation ut mot konsumenter och media.

Och nu tar Ikea ännu ett grepp om hållbarhetsfrågan – och satsar på loppis. Kunderna ska helt enkelt köpa Ikea-möbler av varandra.

På Ikea vill vi möjliggöra för fler att handla second hand, samtidigt som vi vill låta fler produkter leva längre. Många vill köpa begagnade möbler på Ikea och vi är glada att kunna både köpa och sälja vidare produkter till nya hem via vår second hand-service, kommenterar Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige och fortsätter:

Med loppisen går vi snäppet längre än så. Nu gör vi det möjligt för kunderna att handla av varandra och tillsammans kan vi alla bidra till ett mer hållbart samhälle,

“Helt i linje”

Jaha, och hur ska nu det här gå till? Jo, loppisen arrangerar Ikea utanför alla sina varuhus i Sverige under lördagen den 28 maj mellan klockan 10 till 16.

Att ha loppis på Ikea ligger helt i linje med vårt övriga hållbarhetsarbete. Vi hoppas att det här ska bli en dag för människor att besöka oss på Ikea och samtidigt passa på och göra fina fynd på loppisen eller inne i Cirkulärbutiken, oavsett var i landet du bor, eftersom loppisen kommer vara utanför alla varuhus, kommenterar Caroline von Garaguly, Commercial Acitvity & Events Leader på Ikea Sverige.

Sedan 2020 köper Ikea tillbaka och säljer vidare kundernas begagnade Ikea möbler i alla sina svenska varuhus, via sin second hand-service. Och senast år 2030 ska alla Ikea-produkter vara tillverkade av förnybara eller återvunna material och designade för att återanvändas, återförsäljas eller återvinnas.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!

Du kanske också gillar