Hem Ekonomi Mercedes letar efter alternativ till rysk gas

Mercedes letar efter alternativ till rysk gas

förbi admin
0 kommentar

Mercedes Benz letar efter alternativ till rysk gas om Ryssland gör allvar av hotet och stoppar sina leveranser till Tyskland.

Det tyska premie-varumärket Mercedes Benz samarbetar med tyska myndigheter för säkerställa energibehovet meddelade vd Ola Kaellenius på fredagen.

”Alla företag undersöker alternativ för att diversifiera energikällor”, sa vd Ola Kaellenius till Reuters TV inför företagets årliga bolagsstämma.

”Det är ännu för tidigt att säga exakt vad som kommer att hända, men vi följer naturligtivs detta noga”

Ingen rysk gas utan betalning i rubel

På tisdagen meddelade det ryska gasbolaget Gazprom att det avbryter gasleveranserna till Polen från och med onsdag morgon. Gazprom stoppar också leveranserna till Bulgarien. Detta för att de polska och bulgariska myndigheterna vägrar betala för gasen i rubel.

Hotet från Moskva att stänga av gasflödet till länder som vägrar att betala i rubel tycks därmed ha blivit verklighet men än så länge har Tyskland inte drabbats.

I en analys av Reuters framgår det att  fossila bränslen står för mer än halva enerigkonsumtionen hos de tyska biltillverkarna, där den största delen utgörs av naturgas.

Läs även: Volvo Cars varnar för batteribrist [Dagens PS]

 

Du kanske också gillar