Hem Ekonomi MICROSOFT OCH VISA STEG I NEW YORK, S&P 500 +0,2%

MICROSOFT OCH VISA STEG I NEW YORK, S&P 500 +0,2%

förbi admin
0 kommentar

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna avslutade onsdagen med mindre indexrörelser efter en osäker handel under de sista timmarna.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 33.303, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex var oförändrat vid 12.489. Det breda indexet S&P 500 klev upp 0,2 procent till 4.203, motsvarande en nedgång om 0,6 procent jämfört med Stockholmsbörsens stängning.

“Oro för tillväxten, räntorna, komponentbristen och insatspriserna är några av de tunga moln som just nu hänger över aktiemarknaderna”, skrev SEB i ett morgonbrev.

Google-ägaren Alphabet tappade 3,7 procent efter att ha rapporterat under analytikernas förväntningar för det första kvartalet. Bidragande till resultatmissen var att intäkterna från annonsverksamheten och Youtube inte levde upp till förhandstipsen.

Microsoft klev i stället upp med 4,8 procent. Resultatet per aktie uppgick till 2:22 dollar per aktie vilket var något starkare än förhandstipsen. Molnsegment ökade intäkterna med 26 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Microsofts guidning för det fjärde kvartalet beskrevs som solid av analytiker vid RBC.

Telekombolaget Juniper Networks rapporterade under förväntningarna, samtidigt som ledningen uppgav att störningar i leverantörskedjan har lett till längre ledtider och ökade kostnader. Aktien försvagades med 5 procent.

Inte heller Texas Instruments fick ett varmt mottagande på sina siffror under eftermiddagen men avslutade handeln uppåt med 0,6 procent. Elektronikföretaget räknar med försvagad efterfrågan till följd av restriktioner i Kina.

Betaljätten Visa sågs i stället högre efter kvartalsrapporten, som slog förväntningarna. Aktien rusade 6,4 procent. Sektorkollegan Mastercard drogs också med i uppgången och lyfte 5,1 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing rapporterade en justerad förlust på 2:75 dollar per aktie för det första kvartalet. Väntat var en förlust på 0:27 dollar per aktie, enligt CNBC. Aktien sjönk med 7,5 procent.

Rapportaktuella Spotify rasade 12,6 procent på onsdagen. Musikstreamingbolagets kvartalssiffror slog dock analytikernas förväntningar för det första kvartalet. Antalet premiumabonnenter ökade med 15 procent till 182 miljoner under kvartalet men bolaget sade även att det förlorat 1,5 miljoner abonnenter på grund av sin tillbakadragning från Ryssland tidigare denna månad.

Den amerikanska tioårsräntan steg med 9 punkter till 2,82 procent.

Graf: S&P 500 onsdag 27 april

Bildkälla: Infront


Du kanske också gillar