Hem Ekonomi NEDGÅNGARNA TILLTAR NÅGOT, ALCOA NED, S&P 500 –0,8%

NEDGÅNGARNA TILLTAR NÅGOT, ALCOA NED, S&P 500 –0,8%

förbi admin
0 kommentar

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börsernas nedgång tilltog något efter torsdagens inledning. Risksentimentet sjönk sedan oron för en potentiell överåtstramning av den amerikanska centralbanken ökat.

Vid klockan 17.15 var breda S&P 500 ned 0,8 procent till 3.899, samtidigt som Dow Jones industriindex backade 0,7 procent till 33.069. Det teknik- och tillväxttunga indexet Nasdaq Composite tappade i sin tur 1,0 procent till 10.852.

Statistik visade att antalet nyanmälda arbetslösa minskade med 15.000 personer jämfört med förra veckan och uppgick till 190.000 personer. Väntat var en ökning till 214.000 nya sökande.

Storbanken JP Morgans vd Jamie Dimon sade också att han förväntar sig att Feds styrränta kommer att nå över 5 procent på grund av underliggande inflation.

På aktiemarknaden retirerade konsumentvarujätten Procter & Gamble 0,3 procent. Intäkterna i det gångna kvartalet var något över förväntan, men bolaget uppgav också att det räknar med att resultatet per aktie för innevarande räkenskapsår, som sträcker sig fram till sista juni, hamnar i den lägre delen av det intervall Procter & Gamble angett.

Aluminiumbolaget Alcoa har redovisat en nettoförlust för det gångna kvartalet. Högre kostnader för energi och råvaror, samt relativt låga aluminiumpriser, tyngde resultatet. Aktien var ned 3,8 procent.

Bland andra rekommendationer steg tobaksbolaget och Swedish Match-förvärvaren Philip Morris 2,5 procent med hjälp av att Jefferies höjt sin rekommendation ett snäpp till köp.

Den amerikanska tioårsräntan steg 2 punkter till 3,39 procent.

Graf: S&P 500 torsdagen den 19 januari.

Bildkälla: Infront


Du kanske också gillar