Hem Ekonomi Netflix berättar exakt vad som gäller angående hushåll och kontodelning

Netflix berättar exakt vad som gäller angående hushåll och kontodelning

förbi admin
0 kommentar

Netflix har uppdaterat sin supportsida för att förklara vad som gäller angående kontodelning. I skrivande stund finns den nya sektionen i hjälpcentret endast i Nordamerika, så det är möjligt att kontodelningen kommer kunna fortsätta som vanligt i Sverige ett tag till.

Utvecklaren skriver att konton får delas men endast inom hushåll. För att försäkra att enheter förknippas med den primära platsen behöver användare ansluta till Wi-Fi och titta på Netflix i hemmet minst en gång var 31:a dag.

Netflix will prompt users who try to sign into your account elsewhere to sign up for their own account instead and block their access until they do.

Ett konto är endast avsett för ett enskilt hushåll. Ifall någon försöker logga in på kontot någon annanstans kommer den personen hindras från att logga in och istället uppmanas att skaffa ett eget konto.

För de som reser kan det bli problem att logga in på nya enheter. Netflix erbjuder ett sätt att tillfälligt ta sig runt detta. Användare kan begära att få en temporär kod för att exempelvis logga in på en smart-tv på ett hotell eller på en företagslaptop. Koden ger tillgång till Netflix på den nya platsen och enheten i högst sju dagar i följd.

Netflix uses information such as IP addresses, device IDs, and account activity to determine whether a device signed into your account is connected at your primary location.

Netflix avgör huruvida en enhet är ansluten i hushållet eller inte genom IP-adresser, enhets-ID och kontoaktivitet. Enheter kommer anses som trovärdiga av Netflix ifall de ansluter till hushållets Wi-Fi minst en gång under en 31-dagarsperiod. Eventuellt skulle det alltså gå att dela konton med personer som inte bor i hushållet så att de kan titta på exempelvis en surfplatta eller mobil, så länge de besöker hushållet då och då och ansluter där.

Du kanske också gillar