Hem Ekonomi Nu flyger ryssarna igen – med osäkra flygplan

Nu flyger ryssarna igen – med osäkra flygplan

förbi admin
0 kommentar

Kriget har inte fått ryssarna att sluta flyga – i synnerhet inte inrikes. Efter pandemin är det full fart i reguljärtrafiken. Samtidigt oroar sig många i branschen över underhållet av flygplan, som sanktionerna hindrar.

Airbus säger i en intervju med Bloomberg att bolaget inte kan tillhandahålla underhåll till jetplan i Ryssland på grund av sanktionerna.

Uppgradering av planens reservdelar, mjukvara och annat underhåll blir lidande eftersom sanktionerna gör det svårt att förse den ryska marknaden med det.

”Vi är oroliga över villkoren för underhåll eftersom planen faktiskt flyger mycket”, säger Airbus vd Guillaume Faury till Bloomberg.

Airbus bekymrat över underhåll av flygplan

I vanliga fall erbjuder Airbus ett stöd till sina kunder och går igenom planens säkerhet på olika sätt. Men till Ryssland kommer bolaget inte fram.

”Det är något som verkligen skapar vissa bekymmer på säkerhetssidan. Nu finns det inte mycket vi kan göra åt det”, säger Faury.

Flygbolag i Ryssland kör nu på 85 procent av den kapacitet man hade före pandemin 2019, trots att många internationella förbindelser numera är avskurna. Det är mer än under pandemin.

Du kanske också gillar