Hem Ekonomi Ny regering måste hålla högt tempo i förändringsarbetet

Ny regering måste hålla högt tempo i förändringsarbetet

förbi admin
0 kommentar

Kommande mandatperiod avgör Sveriges fortsatta utveckling. Det kräver bland annat en snabb och kraftfull utbyggnad av all fossilfri elproduktion, inklusive ny kärnkraft, skriver ordförande Jacob Wallenberg och vd Jan-Olof Jacke på DN debatt.

Den kris vi idag befinner oss i är ingenting mot vad som väntar om ingenting görs åt svensk elproduktion, skriver Svenskt Näringslivs ordförande Jacob Wallenberg och vd Jan-Olof Jacke på DN debatt.Foto: Simon Rehnström/TT, Sören Andersson

Svenskt Näringsliv uppmanar en ny regering att så fort som möjligt undanröja hinder för ny elproduktion. Det är avgörande för Sveriges fortsatta utveckling och välstånd.

”Sverige har unika förutsättningar att möta kraven på snabb omställning. Vår elproduktion är redan i det närmaste helt fossilfri, vilket innebär en viktig konkurrensfördel och gör oss till ett föredöme för resten av världen. Det kan fortsätta att vara så”, skriver ordförande Jacob Wallenberg och vd Jan-Olof Jacke på DN debatt.

Näringslivet vill bland annat att de energipolitiska målen ändras, att vindkraften byggs ut snabbare, att investeringar görs i den befintliga vattenkraften och att det skapas förutsättningar för ny kärnkraft.

Illa genomtänkta beslut har försämrat näringslivets elförsörjning och försatt många hushåll i en ohållbar ekonomisk situation. Nu krävs högt tempo i förändringsarbetet, konstaterar Jacob Wallenberg och Jan-Olof Jacke.

Läs hela artikeln på DN debatt

Projekt Kraftsamling ElförsörjningElsystemet

Du kanske också gillar