Hem Ekonomi Nya ägare av Villa Gladtjärn, tidigare Barken Konferens

Nya ägare av Villa Gladtjärn, tidigare Barken Konferens

förbi admin
0 kommentar

Den 24 november 2022 stod det klart att Petri Karhukorpi VD på Coppersmith’s AB / Västerås Sport & Event Restauranger AB tillsammans med Wenche Engström, VD och ägare av Färna Herrgård & SPA går in som nya ägare av Villa Gladtjärn.

Petri Karhukorpi har tidigare ägt hotell- och konferensanläggningen fram till 2012 då han valde att sälja för att ge sig in i den spännande bryggeribranschen. Petri startade bryggeriet Coppersmith’s i Västerås år 2014 och under pandemin förvärvade han även hela restaurangrörelsen på Rocklunda i Västerås som är norra Europas största idrottsanläggning,

”När jag läste att Villa Gladtjärn var till salu, kontaktade jag genast Wenche Engström på Färna Herrgård & SPA. Wenche äger och driver den anläggningen i Västmanland som har utvecklats till en destination tack vare sin miljö och fantastiska mat. Jag kände direkt att hon är den jag vill äga hotellanläggningen tillsammans med,” säger Petri Karhukorpi.

Villa Gladtjärn är en vackert beläget hotell- och konferensanläggning i Smedjebacken med 30 rum, restaurang, konferenslokaler och camping med 85 platser som även innefattar platser för vinterhalvåret. Allt inramat av en panoramavy mot sjön. Anläggningen kommer nu att vara stängd för en omfattande renovering då Petri och Wenche redan har anlitat en arkitekt för att skapa de förändringar som fastigheten som behöver. Ägarna räknar med en nyöppning någon gång under senare delen av 2023 och då med ett nytt koncept samt under det nya namnet Barken Lodge.

För Wenche Engström var detta en ny utmaning att ta sig an dock i ett lite mindre format än vad Färna Herrgård & Spa är. Tillsammans med Färnas prisbelönta kökschef Inga-Lena Eriksson som står för det närodlade och lokalproducerad har de gått igenom kök och utrustning på Barken Lodge, men de tillsammans med Petri kommer inte att driva anläggningen helt själva.

”Vi kommer nu påbörja arbetet med att hitta en krögare som tillsammans med oss kan vara vår förlängda arm för att bygga upp en hållbar verksamhet med hjärtat i den lokala gastronomin. Vi vill hitta en samarbetspartner som delar de höga kraven som en hotell- och restaurangverksamhet idag har för att utveckla detta vidare till nya nivåer,” säger Wenche Engström

För mer information, kontakta:

Petri Karhukorpi, VD på Coppersmith’s AB, 070 433 80 90, [email protected]

Wenche Engström, VD Färna Herrgård & Spa, 070 306 02 66, [email protected]

Du kanske också gillar