Hem Ekonomi Nya kontorsuthyrningar i växande Sickla

Nya kontorsuthyrningar i växande Sickla

förbi admin
0 kommentarAtrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Region Stockholm i Sickla. Avtalet omfattar drygt 1 200 kvadratmeter och avser kontor samt mottagning för barn- och ungdomspsykiatrin. Tidigare i år flyttade även Stockholms stadsmission sitt huvudkontor till samma byggnad.

Region Stockholms nya lokaler ligger strategiskt intill Sickla station, en viktig knutpunkt i kollektivtrafiken med både Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar och så småningom även nya tunnelbanan. I det intilliggande huset Curanten samlas även andra aktörer inom vård och hälsa, såsom vårdcentral, tandläkare, ögonspecialister, barnkliniker, fysioterapeuter och gym.

– Vi är glada att hälsa Region Stockholm välkomna hit till Sickla och det känns extra bra med verksamheter som sätter just barn och ungas välmående i fokus, säger Jeanette Wredhammar, leasing manager på Atrium Ljungberg. Sickla växer snabbt med både bostäder och nya arbetsplatser. Närhet till både vård och omsorg men även förebyggande hälsa i form av träning och en aktiv fritid är en viktig del när stadsdelen utvecklas.

Sedan tidigare sitter Stockholms stadsmission i ett 800 kvadratmeter stort kontor i samma byggnad som Region Stockholm nu tecknat avtal i. I höst flyttar även spelutvecklaren Liquid Swords in, som utökar från cirka 300 till drygt 1 100 kvadratmeter. Cynk är ytterligare ett bolag som tecknat hyresavtal i Sickla. Avtalet omfattar 130 kvadratmeter i intilliggande byggnad. Bolaget erbjuder försäkringsinventering för såväl privatpersoner som företag och sitter idag i Gamla stan.

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel, kultur och hälsa och med ett stort utbud av restauranger och caféer. Fram till 2030 planeras de industrihistoriska kvarteren i Sickla att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder lagom till att nya tunnelbanan till Sickla planeras vara färdigbyggd.

Region Stockholm har tecknat hyresavtal om lokaler vid Hesselmans Torg i Sickla, precis intill hälsohuset Curanten och Sickla station. Foto: Atrium Ljungberg

Nacka, 2022-06-21
Atrium Ljungberg AB (publ)För mer information kontakta:
Marianne Perslow, kommunikationschef, Atrium Ljungberg, 070-341 54 21, [email protected]

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala uthyrbara ytan omfattar cirka 1,1 miljoner kvadratmeter fördelat på ett sjuttiotal fastigheter, värderade till 53 miljarder kronor. Våra handelsplatser har närmare 60 miljoner besökare per år och i våra områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i framtiden motsvarande cirka 39 miljarder kronor. Atrium Ljungberg är noterat som ATRLJ-B.ST på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan.
Läs mer på
www.al.se

Du kanske också gillar