Hem Ekonomi Nytt börsrally hägrar på Wall Street

Nytt börsrally hägrar på Wall Street

förbi admin
0 kommentar

Efter gårdagens starka börs-comeback i USA lutar det åt ett nytt rally på Wall Street, skriver amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Under tisdagsmorgonen, lokal amerikansk tid, avancerar Nasdaq 100-terminen med hela 2,13 procent.

Terminerna kopplade till Dow Jones uppges samtidigt stiga med 1,67 procent medan S&P 500-terminerna klättrar 1,88 procent.

Det som eldar på börsindexen i USA just nu är starka resultatrapporter som kommit in.

Johnson & Johnson-aktien uppges stiga 1,7 procent och Goldman Sachs-aktien mer än 2 procent.

Börserna på Wall Street har vänt upp från årslägsta-nivåer

De amerikanska börserna har alltså rivstartat veckan men väntas studsa upp mer när börshandeln öppnar på allvar senare i eftermiddag, svensk tid.

Före gårdagens kraftfulla börsrusning och dagens positiva utveckling av aktieterminerna har de amerikanska finansmarknaderna under flera veckor varit nere och skvalpat på sina lägsta nivåer för i år.

Nu kan den ”solida starten” på bolagens rapportsäsong vara en signal om att USA:s ekonomi är bättre än befarat, skriver CNBC.

Börsproffs tror på fortsatt baisse

Investerare har fram till nu uppträtt nervöst och oroligt på grund av rädsla för att landet ska kastas in i recession till följd av centralbanken Federal Reserves aggressiva räntehöjningar i kampen mot inflationen.

Chris Senyek från Wolfe Research säger dock till CNBC att även om det nu är ”ett kortsiktigt ’risk on’-rally” – som han uttrycker det – är bedömningen från deras horisont en baisse-artad börsutveckling (baisse = kursfall) ”från nu fram till årsskiftet”.

Orsaken är att börsmiljön är fortsatt osäker med sina stora prissvängningar, resonerar experten.

Du kanske också gillar