Hem Ekonomi Pedofilen David Lettieri stämmer senapsföretag | Nyheter

Pedofilen David Lettieri stämmer senapsföretag | Nyheter

förbi admin
0 kommentar

David Lettieri från New York är åtalad för att ha groomat en 13-årig flicka. Under en tid skrev han sexuella meddelanden till flickan, varpå han stämde möte med henne i en park.

Mötet ägde aldrig rum, men David Letteri greps och åtalades. Han riskerar nu minst 10 års fängelse och som mest livstids fängelse i straff, enligt Law and Crime.

I väntan på domen sitter 36-åringen frihetsberövad i ett privat fängelse i Ohio. Det har dock inte hindrat honom från att inleda ett eget rättsärende vid sidan av.

Han har stämt det Massachusetts-baserade dressingföretaget Four-in-one.

Kräver flera miljoner

Enligt stämningsansökan, som Law and Crime tagit del av, anser David Letteri att företaget har misslett kunder om näringsinnehållet i paketen med senap. Bland annat hävdar han att senapsfröna har ”en typ av kolhydrater som har kalorier i sig”, vilket inte framgår på paketen.

Han skriver också att han inte vet vad gurkmeja är och att han generellt undrar om de kryddor som finns i senapen.

Stämningsansökan innehåller en rad stavfel och har lämnats in utan hjälp från en advokat. I den kräver Letteri 450 000 dollar – motsvarande nästan fem miljoner kronor.

Eftersom ingen information om näringsinnehåll satts på paketen är det en form av försummelse”, skriver han enligt Law and Crime.

Sedan frihetsberövandet har David Letteri även skickat in minst två dussin stämningsansökningar mot personer inom USA:s justitiedepartement.

LÄS MER: Förre SD-tjänstemannen Egor Putilov stämmer Säpo
LÄS MER: Svensk EU-anställd fängslad i över 500 dagar

Se också:

Du kanske också gillar