Hem Ekonomi Polestar satsar på StoreDots batteriteknik som ska ge extremsnabb snabbladdning

Polestar satsar på StoreDots batteriteknik som ska ge extremsnabb snabbladdning

förbi admin
0 kommentar

Polestar följer storebror Volvos exempel och investerar nu också i israeliska StoreDot som utvecklar extremsnabb snabbladdning. Tillsammans ska man samarbeta för att utforska användningen av tekniken i framtida elbilar från Polestar.

StoreDot har som mål att producera elbilsbatterier som ska kunna laddas med upp till 160 kilometer på fem minuter till 2024. Redan nu testar Polestar StoreDots cellteknik för att möjliggöra snabbare laddning. Målet är att ha tekniken på plats i Polestars bilar till 2026.

– Laddnings- och räckviddsångest oroar och hindrar ofta förbränningsmotorförare från att byta till elbilar. StoreDots avancerade batteriteknik har potential att erbjuda verkliga lösningar på dessa problem. Om våra nuvarande pilotprojekt med StoreDot är framgångsrika, skulle vi kunna se att dessa lösningar implementeras i Polestar-bilar till år 2026, berättar Polestars VD Thomas Ingenlath.

– Vi är oerhört glada över att ingå en överenskommelse med Polestar, både som investerare och samarbetspartner. Polestar är precis som vi ett extremt ambitiöst, innovativt varumärke och har redan visat sig vara avgörande för storskalig övergång till elfordon, vilket hjälper oss att snabbare ställa om till en utsläppsfri värld, kommenterar StoreDots VD, Dr Doron Myersdorf. 

StoreDots batteriteknik är fokuserad på en unik kiselbaserade anod med nanoteknik i kombination med en smart mjukvaruintegration. I fjolårets demonstration såg vi att StoreDot övervunnit ett av de största hindren vid mycket snabb snabbladdning. Nämligen värmeutvecklingen.

Du kanske också gillar