Hem Ekonomi Roger och Veronica blev lurade av Detur

Roger och Veronica blev lurade av Detur

förbi admin
0 kommentar

Fem timmar innan flyget skulle gå fick Roger Stenmark ett mejl av arrangören Detur.

Den efterlängtade resan till Kreta hade blivit inställd.

– Man blir förbannad, säger han.

Roger och Veronica Stenmark från Umeå köpte resan till Chania på Kreta redan i augusti 2021. De hade ända sedan dess sett fram emot att komma i väg.

I går var det så äntligen dags.

– Vi hoppade på tåget i Umeå, glada i hågen, och for ner mot Ö-vik. Planet skulle gå direkt från Örnsköldsvik ner till Chania i Grekland, säger Roger Stenmark.

Planet skulle avgå 20.35.

– 15.04 fick vi meddelandet från Detur att resan var inställd.

Veronica och Roger Stenmark fick ta in på hotell i Örnsköldsvik när deras resa till Chania blivit inställd med mycket kort varsel.
Veronica och Roger Stenmark fick ta in på hotell i Örnsköldsvik när deras resa till Chania blivit inställd med mycket kort varsel.

Nytt kapital ska ”injiceras”

Precis som Aftonbladet kunde rapportera i går angav researrangören flera skäl.

Så här stod det i meddelandet som Roger och Veronica fick:

”De senaste åren har inneburit turbulens och utmaningar utöver de vanliga för rese-, transport- och turism branschen. Att det nu dessutom pågår ett krig i Europa som påverkar ekonomi med inflation och svagare valuta och energibrist som gör att resenärsunderlaget sviktar, samtidigt som kostnaderna för flygbränsle ökar kraftigt, gör att affärsläget är besvärande och det leder i sin tur till att det finns behov av en omstart för att säkerställa ett hälsosamt företag”.

Detur fortsätter i meddelandet att man på grund av detta blivit tvungna att ställa in resan:

”Detur har därför beslutat för att göra ett omtag av sin verksamhet och kommer därför att göra en omstart med nytt kapital som injiceras i företaget samtidigt som en omorganisation genomförs för att bättre kunna möta framtidens utmaningar på bästa sätt”, skriver man.

Under fredagsmorgonen bekräftade Detur enligt Dagbladet att de ställer in chartersäsongen, men hävdar samtidigt att meddelandet som delats ut på hotellen inte är från dem.

”Ett bluffbolag utan dess like”

Roger Stenmark berättar att han vanligtvis är en ganska lugn person, men meddelandet från Detur fick honom rejält förbannad.

– Nu har vi tagit ledigt en vecka från jobbet, så vi tog in på hotell här i Ö-vik. Vi får ta tåget tillbaka hem igen imorgon, säger han och fortsätter:

– Allt var betalt. Resan och boende på ett lägenhetshotell i Chania. Plus tågresa ner till Ö-vik nu också ju.

Roger Stenmark berättar att han kommer att gå vidare med ärendet.

– Jag var helt ovetande om det här bolaget och dess historia när vi bokade, men jag kommer inte stanna här. Vi kommer att vända oss till kammarkollegiet för att försöka få tillbaka pengarna, säger han.

Men det värsta var nog ändå att det blev ändrade semesterplaner så plötsligt, säger Roger Stenmark.

– Det är klart att man vart förbannad, vi hade ju sett fram emot det här självklart, säger han och tillägger efter en paus:

– Den här arrangören måste ju försvinna. Det är ett bluffbolag utan dess like.

Skärmbild från Deturs hemsida.
Skärmbild från Deturs hemsida.

Meddelande på Deturs hemsida.
Meddelande på Deturs hemsida.

Du kanske också gillar