Hem Ekonomi SAS-medlaren tror på en lösning i dag

SAS-medlaren tror på en lösning i dag

förbi admin
0 kommentar

Efter ungefär 36 timmars oavbrutet förhandlande under helgen lämnade parterna Näringslivets hus i Stockholm på söndagskvällen för några timmars vila.

– Vi satt så länge för att vi trodde att vi skulle komma fram till en lösning, sade Roger Klokset, ordförande för norska pilotförbundet, då han kom ut ur Näringslivets hus på söndagen.

I dag träffas alla de inblandade parterna igen, då pilotstrejken går in på sitt 15:e dygn.

Piloterna är beredda på att ta den tid som krävs.

– Vi önskar självklart en snar lösning, men vi är tydliga med vad som är våra minimikrav. Samtidigt handlar det om positionering, så det kan gå snabbt, sade Roger Klokset.

Claes Stråth, en av de svenska medlarna, berättade på söndagskvällen att framsteg gjorts i förhandlingarna. Men man inte nådde ända fram.

– Vi har gjort en lista på ett 25-tal områden som ska behandlas och många av dem är nu avbockade, sade han då.

Hur många som återstår ville han inte säga, men han underströk att förhandlingarna kompliceras av att det är tre olika länder och fyra olika fackförbund inblandade. Han anser dock inte att det förekommit några egentliga bakslag under förhandlingarna.

– Nej, det skulle jag inte säga, men det är många stora och komplexa frågor. Om viljan finns -och det vet jag att den gör – så kommer det här att kunna lösas under morgondagen, men inget är klart förrän det är klart, sade Claes Stråth på söndagskvällen.

Du kanske också gillar