Hem Ekonomi Senior Legal Counsel till Swish (Getswish AB)

Senior Legal Counsel till Swish (Getswish AB)

förbi admin
0 kommentar

Swish lanserades 2012 och har sedan dess blivit hela Sveriges mobila betalapp och en av de största mobila betalningslösningarna i Europa. Bolaget Getswish ansvarar för Swish infrastruktur, tjänster, dess regelverk samt varumärket Swish som på kort tid blivit ett av Sveriges starkaste varumärken. Getswish har idag tjänster för betalningar mellan privatpersoner, till företag och mellan företag och privatpersoner och förenklar vardagen för närmare 8 miljoner svenskar och 300 000 företag och organisationer. Getswish har på detta sätt en nyckelroll i det svenska betalningssystemet. Inom betalningsmarknaden sker idag stora förändringar både i Sverige och internationellt, där ny mark på många sätt bryts. Det innebär en mängd möjligheter för Swish och samtidigt komplexa, ofta utmanande legala frågeställningar. I rollen som Senior Legal Counsel hamnar du mitt i navet av allt detta och får en viktig roll både internt och externt. Helt centralt för detta arbete är att vi behöver djup kunskap och förståelse för de regler och krav som gäller för våra produkter och tjänster, inklusive de krav som ställs på bankerna som tillhandahåller våra betalprodukter och tjänster till marknaden.

Vi söker nu en Senior Legal Counsel som kommer att förse organisationen med legal rådgivning för såväl befintliga som nya produkter och tjänster. Den här rollen ger dig ett brett kontaktnät av experter inom bank och fintech och en god inblick i vad det innebär att arbeta i en reglerad miljö. Arbetet sker självständigt samt i nära dialog med ledningsgruppen. Du kommer att rapportera till chefsjuristen.

Mer om rollen

Affärs- och produktutvecklingstakten är hög i Getswish. Getswish som bolag står idag inte under tillsyn, däremot omfattas såväl deltagare som produkt av omfattande finansregulatoriska krav vilka behöver beaktas i affärs- och produktutvecklingen. Vi ser samtidigt att frågor rörande eventuell egen tillståndsplikt kan komma att bli aktuell framöver utifrån hur bolaget och tjänsten utvecklas.

I rollen som Senior Legal Counsel kommer du att bistå hela organisationen med kvalificerad legal och regulatorisk rådgivning. Du kommer framför allt att arbeta med betaltjänstrelaterade frågeställningar och de regelverk som är tongivande inom området är primärt PSD2, penningtvättsregelverk, annan konsumentskyddsreglering, GDPR, samt delar av banklagstiftningen. Därutöver kommer du ansvara för ett antal olika avtalsförhandlingar, med fokus på IT-avtal varför erfarenhet av IP rätt är meriterande. Du kommer vidare att arbeta brett med våra produkter och tjänster, analysera olika typer av strategiska affärsupplägg samt arbeta med våra deltagare som består av välrenommerade banker.

Vem söker vi?

Vi söker dig med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från myndighet, bank, advokatbyrå eller bolag. Du har gedigen kunskap och erfarenhet av betaltjänstlagen samt önskvärt även kunskap inom GDPR och IT rätt.

Som person är du analytisk, strukturerad och ambitiös med intresse för affärsfrågor. Du är serviceinriktad och lösningsorienterad men har integritet och även en grundläggande förståelse för arbete i reglerad verksamhet. Vi tror att du trivs i en dynamisk miljö och strävar efter att leverera hög kvalité.

Din ansökan

Varmt välkommen med din intresseanmälan! Urvalet sker löpande och vi ser fram emot din kontakt för ett första möte så snart som möjligt. Vänligen kontakta chefsjurist Lina Agrell, [email protected] eller +46764951152 alternativt vår rekryteringskonsult Lisbeth Hedberg på [email protected] eller +46705232673.

Du kanske också gillar