Hem Ekonomi SJ:s biljettkaos ökade intresset för flyg och hyrbilar

SJ:s biljettkaos ökade intresset för flyg och hyrbilar

förbi admin
0 kommentar

I onsdags släppte SJ sina julbiljetter. Hemsidan kraschade och frustrationen bland de som behövde biljetter till jul- och nyårshelgerna har varit stor. SJ:s sociala medier har överösts med kritik från resenärer som inte kunnat boka tågbiljett eller sett biljettpriserna rusa.

Efter biljettkaoset har fler nu valt att leta flygbiljetter.

En av de som valde flyget är Göteborgsbon Maja Lundberg, som tillsammans med sambon ska resa hem till föräldrarna i Umeå i jul. De satt uppe för att kunna boka tågbiljetter vid midnatt då de släpptes.

– Planen från början var att åka tåg och vi var uppe flera gånger under natten för att boka utan att det gick. Men vi måste ju ta oss hem så under dagen valde vi att boka flyg. Vi ville inte riskera att flygbiljetterna skulle ta slut, säger Maja.

Enligt företaget Momondo ökade deras sökningar på inrikesflyg efter natten till onsdag med 363 procent jämfört med förra veckan. Även Flygresor.se såg en stor ökning.

Sökningarna efter hyrbilar ökade också efter SJ:s strul. 321 procent fler sökte efter hyrbil på Momondo jämfört med för en vecka sedan.

Många av SJ:s tågbiljetter mellan exempelvis Göteborg och Umeå två dagar innan jul är nu slutsålda, men hur många som valt att flyga eller köra bil i stället är oklart.

LÄS OCKSÅ: Sajten kraschade – trots att SJ rustat upp inför julbiljettsläpp

LÄS OCKSÅ: SJ ska kompensera prisdrabbade kunder

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar