Hem Ekonomi Skövdebostäder har sålt fastighet för 85 miljoner kronor

Skövdebostäder har sålt fastighet för 85 miljoner kronor

förbi admin
0 kommentar

Nu är det klart – den nya bostadsrättsföreningen Armborstet har köpt fastigheten av Skövdebostäder. Ombildningen från hyresrätter till bostadsrätter är därmed helt klar.

Foto: SLA/Arkiv

Skövdebostäder och den nyinrättade bostadsrättsföreningen Armborstet Billingen har kommit överens. Föreningen har nu köpt fastigheten Armborstet 1 för 85 miljoner kronor.

Kontraktet mellan det kommunala bostadsbolaget och den nybildade bostadsrättsföreningen Armborstet Billingen har nu skrivits under. Det innebär att fastigheten Armborstet – med 36 lägenheter – på Billingsluttningen nu har sålts till föreningen. Priset blev 85 miljoner kronor.

– Jag är väldigt nöjd över att affären går i lås på ett bra sätt och att vi därmed kan bidra till en ökad blandning av upplåtelseformer på Billingsluttningen, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande i Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

I dagsläget finns inga fler planer på ombildning av fastigheter i Skövdebostäders fastighetsbestånd till bostadsrätter.

– Det finns inte några pågående diskussioner gällande ytterligare försäljning av fastigheter för ombildning till bostadsrätter. Vårt ägardirektiv är oförändrat vilket innebär att vi kommer att ha en fortsatt positiv inställning till ombildning i syfte att bredda utbudet av upplåtelseformer i Skövde kommun.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar