Hem Ekonomi Snabbmatsjätten KFC tvingas byta ut sallad mot kål

Snabbmatsjätten KFC tvingas byta ut sallad mot kål

förbi admin
0 kommentar

Under de första månaderna av 2022 drabbades områden i Australien av svåra översvämningar, vars konsekvenser fortsätter att slå mot landet. På grund av att vattenmassorna förstörde många av säsongens grödor råder det nu en brist på sallad i hela landet.

Därför tvingas nu den amerikanska snabbmatskedjan KFC att byta ut en del av sin sallad mot kål i de australiensiska restaurangerna, vilket kommer att påverka bland annat deras hamburgare och wraps, uppger BBC.

”Vi kommer tills vidare använda en blandning av sallad och kål i alla våra produkter som innehåller sallad”, uppgav KFC Australia på sin hemsida, enligt BBC.

Priserna på många färska frukter och grönsaker har skjutit i höjden och australiensare har postat bilder på sociala medier på salladshuvuden som kostar mer än 70 kronor, vilket är tre gånger mer än det vanliga priset.

Konsumentpriserna på matvaror uppges ha ökat med fem procent under de första tre månaderna av 2022.

Problem med kyckling – och pommes frites

KFC i Australien har även tidigare stött på problem med sina matvaror. Allra senast skedde det i januari i år. Kedjan som specialiserar sig på kycklingrätter var tvungna att justera sin meny – på grund av bristande tillgång till just kyckling.

Bristen berodde på att coronaviruset spred sig snabbt i Australiens östra stater och orsakade personalbrist hos Australiens största kycklingleverantör.

Även snabbmatsjätten McDonalds har haft problem med varubrister under och efter pandemin. Under 2022 har McDonalds tvingats ”ransonera” och sälja mindre portioner av sina pommes frites i länder som Japan, Taiwan, Indonesien, Malaysia och Singapore på grund av brist på potatis.

LÄS OCKSÅ: McDonalds ransonerar pommes efter översvämningar

LÄS OCKSÅ: Lång väg tillbaka efter översvämningarna

LÄS OCKSÅ: Nödläge efter skyfallen: “Desperat situation”

LÄS OCKSÅ: Översvämning ger maten 300 mils omväg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar