Hem Ekonomi Stockholmsbörsen vänder ner | TTELA

Stockholmsbörsen vänder ner | TTELA

förbi admin
0 kommentar

Efter förra veckans börslyft i anslutning till bland annat inflationsdata från USA så är det mera dystert på Stockholmsbörsen i dag.

Nedgången går i linje med utvecklingen på terminshandeln i New York som också indikerar en nedgång efter att S&P 500-index förra veckan noterade den bästa veckovisa utvecklingen sedan juni.

På Stockholmsbörsen märks framförallt en nedgång för gruvjätten Boliden som faller 3,5 procent medan fastighetsbolaget SBB i sin tur sjunker 3,2 procent.

Bland vinnarna återfinns läkemedelsjätten Astra Zeneca som stiger 2,0 procent efter besked att tre av företagets läkemedel har fått nya EU-godkännanden. Telekomsektorn i form av Telia och Tele2 som traditionellt sett brukar gå i motsatt riktning när Stockholmsbörsen backar lyfter nu omkring 1,5 procent.

Bland de mindre bolagen så stiger fastighetsbolaget Corem 6,3 procent efter att ha meddelat att företaget säljer fastigheter för 5,35 miljarder kronor. I ett pressmeddelande skriver man att att köparen är en utländsk institutionell investerare.

Dustin föreslår inför bolagets årsstämma att företaget inte ska betala ut någon utdelning till aktieägarna, detta utifrån det allmänna konjunkturläget. Aktien faller 2,8 procent.

Du kanske också gillar