Hem Ekonomi Svenska finansdirektören Carolina Dybeck Happe tjänar över 100 miljoner

Svenska finansdirektören Carolina Dybeck Happe tjänar över 100 miljoner

förbi admin
0 kommentar

Carolina Dybeck Happe tillträdde som finansdirektör på General Electric i mars 2020. Efter tio månader på jobbet hade hon tjänat cirka 240 miljoner kronor, inklusive aktieoptioner och bonusar.

Även om ersättningen inte var riktigt lika hög under 2021 är Dybeck Happe ändå bättre betald än nästan alla vd:ar på Stockholmsbörsen, med undantag för Astra Zenecas vd Pascal Soriot.

Hon drog under föregående år in nästan 10,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 107 miljoner kronor. Minskningen beror bland annat på en engångsbonus som Dyberg Happe fick när hon skrev på för GE. Det rapporterar Dagens Industri.

– När jag anslöt mig till GE var mitt uppdrag tydligt. Först så skulle jag stärka GE:s balansräkning framför allt genom att minska skulderna. Det andra handlar om att stärka GE:s verksamheter, vilket i sin tur förbättrar finanserna, har Carolina ­Dybeck Happe tidigare berättat i en intervju med Di Weekend.

Carolina Dybeck Happe var tidigare finansdirektör för Assa Abloy i 17 år och var även en kort tid på AP Møller Maersk. Hon är dotter till miljardären och entreprenören Sten Dybeck.

Du kanske också gillar