Hem Ekonomi Trissportföljen levererar mitt i börsstormen

Trissportföljen levererar mitt i börsstormen

förbi admin
0 kommentar

Så kan röststyrning frigöra tid för högkvalitativ vård

En redan högt belastad svensk sjukvård lägger onödig tid på administration som i stället hade kunnat skötas mer effektivt med digitala verktyg. Det menar Henric Carlsson, vd på Omilon.

– Sveriges regioner kan spara 3, 2 miljarder genom smart administration – och samtidigt frigöra mer tid för vård, säger han.

I årtusenden har vi använt rösten för att kommunicera. Det är ett av människans viktigaste verktyg – och med hjälp av dagens teknik kan rösten effektivisera våra arbetssätt. Omilon betyder just ”Den som talar” på grekiska. Företaget är Nordens ledande verksamhet inom effektiv dokumentation och levererar ett flertal verktyg inom Dragonfamiljen, framför allt Dragon Medical One, som gör det möjligt för personal inom främst vårdsektorn att dokumentera sitt arbete med hjälp av taligenkänning.

– Vi talar upp till 75 procent snabbare än vad vi skriver, därför är det mer effektivt att använda röststyrning för att dokumentera vårt arbete. Genom att koppla ihop verktyget med vårdenhetens journalsystem är det möjligt att frigöra upp till en hel arbetsdag i veckan för personen som använder det, säger Henric Carlsson, vd på Omilon.

Minskar risken för dubbelarbete

2020 började Omilons resa mot att frigöra tid med hjälp av digitala tjänster och teknik. 

I dag erbjuder de produkter inom taligenkänning, diktering och dikteringsutrustning och tjänster inom journalföring. De har lång erfarenhet av att arbeta mot vårdsektorn, vilket gör att lösningarna är anpassade för att möta de utmaningar som vården dagligen ställs inför. 

– Arbetsflöden skiljer sig både mellan avdelningar och sjukhus, vilket gör att alla tjänster behöver kunna anpassas till befintliga processer och rutiner. Vår taligenkänningslösning kan integreras i vilket it-system som helst och implementeringsprocessen är enkel.

Henric Carlsson konstaterar att möjligheten för vårdpersonal att färdigställa patientdokumentation redan under behandlingstillfället inte bara säkerställer kvalitet utan dessutom frigör tid att träffa fler patienter. 

– Läkare har vittnat om att patientsäkerheten upplevs ha ökat samtidigt som att verktyget sparar energi och tid samt minskar risken för dubbelarbete. 

En enorm potential

Genom att investera i digitala tjänster som underlättar arbetet för vårdpersonalen kan landets regioner kan spara 3, 2 miljarder kronor bara inom administrativa moment, utan att behöva göra neddragningar eller tumma på arbetsmiljön. 

– Potentialen är enorm, men vi har knappt börjat i Sverige. Det behöver ske en stor digital förändring och Omilon står redo att bidra till framtidens välfärd.

Om Omilon

Omilon (tidigare Conscriptor & Max Manus) är en nordisk leverantör av tjänster & produkter inom området vårddokumentation. Omilon finns i Sverige, Norge och Danmark med över 250 anställda. De har över 20 års av erfarenhet kring taligenkänning och deras 250 medarbetare hjälper dagligen över 50 000 medarbetare i vården med journalföring.

Läs mer på omilon.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Omilon och ej en artikel av Dagens industri

Du kanske också gillar