Hem Ekonomi Unik meny från Titanic är till salu

Unik meny från Titanic är till salu

förbi admin
0 kommentar

Menyn, som är daterad till den 11 april 1912, ska auktioneras ut i helgen och slutpriset väntas bli 70 000 pund, eller drygt 930 000 kronor.

Ostron, lax, nötkött, duva, anka och kyckling, tillsammans med potatis, ris eller palsternackpuré, var det som serverades. Till efterrätt stod Victoriapudding på menyn, som åts tillsammans med aprikoser och fransk glass.

Menyn hittades i ett fotoalbum från 1960-talet, som en gång tillhörde en kanadensisk historiker. Nu säljs den på det brittiska auktionshuset Henry Aldridge & Son of Wiltshire, tillsammans med fler föremål från Titanic, bland annat en yllepläd från ett av däcken som ska ha hållit överlevarna varma i väntan på räddning. Den väntas gå under klubban för 100 000 pund, eller drygt 1 300 000 kronor.

Den vattenfläckade menyn är 16 gånger 11 centimeter och har rederiets, White Star Line, logga på sig högst upp, en röd flagga med en vit stjärna.

Enligt Andrew Aldridge, chef för auktionshuset, har fler menyer från Titanic tidigare hittats men ingen från just den här kvällen har känts till.

Du kanske också gillar