Hem Ekonomi Vi är aldrig längre än ett samtal bort

Vi är aldrig längre än ett samtal bort

förbi admin
0 kommentar

Stigande ränteläge, rekordhög inflation och fortsatta leveransproblem skapar stora utmaningar för vår bransch. Ovanpå detta en elkris som vi bara sett början av.

Som en handlare jag talade med uttryckte saken: ”Vi pressas från två håll – våra kostnader ökar drastiskt samtidigt som kunderna håller allt hårdare i plånboken. Den ekvationen går inte ihop”.


Sätt ett tak för företagens elkostnader

I en debattartikel i Svenska Dagbladet (21/9) lyfter vi från Svensk Handel fram fyra konkreta krav till nästa regering: 

Förra veckan träffade jag näringsministern samt företrädare från näringsdepartementet med anledning av elkrisen. Mitt budskap var tydligt – en tillfällig elkris ska inte få slå ut livskraftiga företag. Åtgärder behövs här och nu.   


Webbinarier om hyresfrågan och elkrisen

Ökade hyreskostnader är ett annat orosmoln som tornar upp sig på en redan mörk himmel. Vi får många frågor från medlemmar om den förväntade hyreshöjningen på grund av indexklausulen.

Detta och mycket mer tar vi upp på ett webbinarium (29/9) om hur rådande kostnadsökningar påverkar hyrorna. 

Jag vill även tipsa om det lika viktiga webbinariet om elkrisen som vi arrangerar på tisdag (27/9).      


Trendspaningar från toppföreläsare

I tuffa tider är kanske behovet av inspiration som allra störst. 6 oktober bjuder Svensk Handel in till Nordic Retail Summit där vi erbjuder en unik möjlighet att få trendspaningar och från ett tjugotal toppföreläsare. Eventet är kostnadsfritt för Svensk Handels medlemmar.  

En sista uppmaning. Se till att du nyttjar hela ditt medlemskap i Svensk Handel. Arbetsrättsjouren, juridisk rådgivning och förmåner som kapar kostnader. Detta och mycket mer finns för dig som medlem. Och kom ihåg – vi är aldrig längre än ett samtal bort. 

Sofia Larsen, vd Svensk Handel  

Du kanske också gillar