Hem Ekonomi Wall Street ser nya nedgångar – Fed oroar

Wall Street ser nya nedgångar – Fed oroar

förbi admin
0 kommentar

Det var nya nedgångar på Wall Street under torsdagen och det är Feds fortsatta räntehöjningar som oroar. Det är framför allt teknikjättarna som går ner mest. 

Indexen på Wall Street fortsätter neråt efter Federal Reserves trippelhöjning av styrräntan på onsdagen. 

S&P 500-indexet gick ner 1,1 procent, Dow Jones industriindex backade 0,5 procent, och värst var läget för tekniktunga Nasdaq som sjönk 1,7 procent, berättar Reuters.

Oroar investerare

Det är Fed-chefen Jerome Powells uttalande om att han inte tänker sakta ner höjningarna som oroar investerare. Nu blickar de istället mot nästa räntehöjning i december som förväntas bli 50 eller 75 punkter.

”Som investerare blir det tydligt för mig att riskbilden är att konjunkturen kommer att få sig en törn och jag ställer in mig på att vi kommer att få en recession i USA snarare än en mjuklandning”, uppgav Erik Nilsson, allokeringschef på Öhman fonder, till Di under torsdagen.

Tungt för teknikjättar på Wall Street

Det går fortsatt tungt för teknikjättarna och det är bolag som Apple och Amazon som står för de största nedgångarna och därmed drar ner indexen, där Apple gick med fyra procent och Amazon med tre procent på torsdagen.

Alla siffror var dock inte mörka där flygplanstillverkaren Boeing landade på en uppgång på sex procent.

Läs även: USA dominerar börshandeln – så stor är Sveriges andel [Dagens PS]

Läs även: Rekordhöjer styrräntan – högsta på 33 år [Dagens PS]

Du kanske också gillar