Hem Sport Elm tillbaka i KFF:s matchtrupp: “Inte helt otroligt”

Elm tillbaka i KFF:s matchtrupp: “Inte helt otroligt”

förbi admin
0 kommentar

Kalmar FF-ikonen Rasmus Elm, 34, slutade för lite mer än två år sedan. Sedan dess har han inte spelat med Smålandslaget, utan i stället haft en roll som ledare i klubben. 

I vintras dök 34-åringen upp – som spelare – på KFF:s bänk mot Sylvia och Sirius i svenska cupen, men spelade däremot inte i någon av matcherna.

Nu är Elm tillbaka i KFF:s matchtrupp igen till söndagens möte med BK Häcken på Bravida Arena i allsvenskan. 34-åringen är en av 18 spelare som är med i truppen, som publicerats på klubbens hemsida och Twitter-konto. 

När Fotbollskanalen först frågar sportchefen Jörgen Petersson om det blivit ett tryckfel i truppen, så menar han att veteranen kan vara med. 

– Det är inte helt otroligt att han har en trupplats. Jag är inte med i dag, så jag vet inte det sista, säger sportchefen till Fotbollskanalen. 

Elm står med i truppen på hemsidan. Då kan det bli comeback?

– Det tror jag inte, det har jag svårt att tänka mig, säger han. 

Varför är han med?

– Vi har ju ett skadeläge som är ganska skarpt och han satt även på bänken i svenska cupen.

Några spelare som är utanför KFF:s trupp är Kevin Jensen, Nahom Girmai Netabay, Simon Skrabb och Filip Sachpekidis.

Senast Elm spelade i en allsvensk match var mot IK Sirius på bortaplan den 2 november 2019. Vidare spelade han även i kvalmötena med IK Brage den 6 och 10 november samma år, då Smålandslaget säkrade nytt allsvenskt kontrakt. 

Se KFF:s trupp i tweeten nedan. 

Du kanske också gillar