Hem Underhållning Fantastiska skådespelare i klasskildring på Netflix

Fantastiska skådespelare i klasskildring på Netflix

förbi admin
0 kommentar

 

En skildring ur ett arbetarklassperspektiv

FILM  The Last Shift handlar om Stanley som efter 38 år på nattskiftet på ett snabbmatställe ska lämna sitt arbete, och Jevon som ska ta över hans skift.

Stanley känner alla sina kunder och har aldrig ifrågasatt sin plats i livet eller sin låga lön. Han är stolt över att ha haft ett arbete och han är bra på det han gör. 

Jevon är inte lika tacksam. Han är medveten om det rasistiska, ojämställda samhälle han fötts in i och han försöker hitta sin väg. Skådespelarna gör en fantastisk insats och vi får följa karaktärerna utifrån ett arbetarklassperspektiv. Finns att se på Netflix.

akilles

Ny Akilles-myt öppnar fönster

BOK I Madeline Millers Sången om Akilles följer vi den välkända berättelsen om Akilles och det trojanska kriget. Men den här gången får vi historien berättad av Patroklos, Akilles vapendragare, och han fokuserar sin berättelse på sin kärlek för Akilles, en kärlek som är större än livet. Han berättar om en romans värd att dö för.

Berättelsen följer den grekiska myten men genom att skifta berättarperspektivet får vi en ny värld berättad. Det nya perspektivet omformar världen som vi trodde att vi kände och presenterar nya möjligheter för oss.

teater

Måste världen gå under?

TEATER ”En pjäs för de levande i en döende värld” är en monolog av den amerikanska ekofeministen Miranda Rose Hall.

Uppsättningen ingår i projektet Sustainable Theatre? som utforskar möjligheten att göra hållbar teater. Manuset turnerar och återskapas med ett lokalt team, all el produceras på scen live.

På scen möter vi Naomi, dramaturgen som har lämnats ensam för att ta emot publiken. Hon kan allt om pjäsen men saknar skådespelarna. I ett försök att rädda situationen tar hon plats på scenen och pjäsen är hennes monolog om en värld som går under.

Spelas på Dramaten i Stockholm 20 augusti – 13 september.

Du kanske också gillar