Hem Sport Färjestads guldhjältar tackar nej till VM: ”Hade otur”

Färjestads guldhjältar tackar nej till VM: ”Hade otur”

förbi admin
0 kommentar

Sverige vann VM-premiären mot Österrike med bara 17 spelare anmälda till matchen. Detta för att hålla de återstående åtta platserna i den maximalt 25 namn stora truppen lediga för eventuella förstärkningar från NHL och SM-finalen som Färjestad vann i torsdags mot Luleå.

Efter lördagens 3–1-seger i Nokia Arena, Tammerfors, meddelade dock Johan Garpenlöv att han fått två återbud från Färjestad.

– Vi hade lite otur där. Linus Johansson fick en smäll mot huvudet, så han har tackat nej. Jacob de la Rose har spelat med en skada och har också tackat nej, säger förbundskaptenen till Viaplay och fortsätter:

– De två hade vi gärna sett i den här truppen. De skulle ha breddat vår centersida, de var med och spelade OS och är bra karaktärer både på och utanför isen. Så det var synd.

Jacob de la Rose med SM-pokalen efter finalsegern mot Luleå.

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Andra tänkbara VM-spelare från SM-finallagen är Färjestads Theodor Lennström och Gustav Rydahl och Luleås Erik Gustafsson som alla var med och spelade OS för Sverige.

– Vi får se om vi lyfter ur några andra från de lagen. Det handlar lite om vad som händer där borta, säger Garpenlöv och syftar på det pågående slutspelet i NHL.

Spelare som nyligen blivit potentiellt tillgängliga i Nordamerika är Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin som spelat färdigt i Stanley Cup med sitt Minnesota.

– Två riktigt bra spelare som absolut skulle göra vårt lag bättre. Vi hoppas på positiva besked där, säger Garpenlöv.

Johan Garpenlöv väntar på svar om VM från Nicklas Bäckström.

Johan Garpenlöv väntar på svar om VM från Nicklas Bäckström.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Även Washington Capitals, med svenskar i laget som Niclas Bäckström, Marcus Johansson och Johan Larsson, är utslaget.

– Vi hör av oss till alla spelare för att se om de är intresserade av att spela VM. Det är klart att vi kommer att höra av oss till Bäckström, men det är hans beslut, och även Markus Johansson och Johan Larsson finns där också. Men de båda spelar ut sina sista år på kontraktet och det är ju en anledning till att kanske inte komma, men vi ställer frågan och så får de säga nej i så fall, säger Garpenlöv.

– Man hade önskat att man slapp det här pusslet, men det är så här det fungerar.

Sveriges hockey-VM fortsätter redan på söndagen med match mot Tjeckien klockan 19.20, svensk tid.

Läs mer:

Ingen ny fiaskostart för Tre Kronor i VM – vann mot Österrike

Johan Croneman: Varför ska det gullas med hockeyspelare i tv?

10 stjärnor i hockey-VM: schweizare, tyskar och danskar tar över showen

Du kanske också gillar