Hem Sport “Firade som om att de vunnit Champions League”

“Firade som om att de vunnit Champions League”

förbi admin
0 kommentar

John Guidetti ordnade 1-1 för AIK hemma mot Shkendija i Europa Conference League-kvalets tredje runda under torsdagen, med sitt andra mål för de svartgula sedan ankomsten i sommar. Men forwarden är inte särskilt nöjd med utfallet av den första av två matcher mellan lagen.

– Insatsen var inte glimrande men det var inte katastrof heller. Vi skapade tillräckligt många målchanser för att vinna. När ett bortalag efter ett kryss står nere i hörnet och firar som om att de har vunnit Champions League-finalen så är det ett bevis på att de kanske inte kände att de var bättre än oss i den här matchen. Det är så det är, säger Guidetti till Fotbollskanalen.

Ja, Shkendija firade ordentligt med sina tillresta supportrar på Friends Arena efter slutsignalen. Tränaren Artim Sakiri förklarar:

– Vissa av våra supportrar har rest långt för att komma hit, och vi måste visa respekt för det. Dessutom hade vi supportrar på plats som bor i Sverige. Vi måste respektera de supportrarna också. De är våra supportrar och fotboll spelas för supportrarna.

Sakiri tycker att det är logiskt att Shkendija spelade till sig ett kryss inför returen i Nordmakedonien.

– Ett rättvist resultat. Vi förtjänade det här. Vi spelade för att vinna men vi et att AIK är starkt, och jag tycker vi gjorde det väldigt bra. Vi måste kämpa hårt i nästa match för att gå vidare, säger tränaren.

– Vi spelar hemma nästa gång och kommer ha vår hemmapublik i ryggen, precis som AIK hade i den här matchen. Det är ett 50/50-läge.

Tillbaka till John Guidetti, som alltså menar att AIK borde ha vunnit matchen.

– Marginalerna var inte på vår sida och vi satte inte dit bollen. Det är en läropeng. Det är så det är i Europa-spelet. Man måste sätta dit målchanserna, säger Guidetti.

– Nu har vi ett tufft bortamöte framför oss och nu handlar det om att vi måste steppa upp och visa att det är vår tur att stå i hörnet och fira. Men då för att vi gått vidare. Inte för att vi kryssat.

Han utvecklar: 

– Det blir en otroligt tuff bortamatch men vill man vara med i Europa är det den typen av matcher man måste vinna. Vill vi gå till Europa måste man kunna prestera på bortaplan också.

Returen mellan AIK och Shkendija spelas nästa torsdag. Vinnaren ställs mot förloraren av turkiska Fenerbahce och tjeckiska Slovacko i playoff-rundan, den sista omgången innan gruppspelet. Fenerbahce vann det första mötet hemma, med 3-0.
Du kanske också gillar